Přímo s typesafe platformou zkušenost nemám, jen jsem si prošel kurz reaktivního programování na Courseře, kde myslím byly nějaké úlohy v Akka. Production ready i enterprise ready to určitě je, jak to bude populární do budoucna těžko odhadnout, ale mají dost masivní marketing, takže myslím že ke Scale konvertovaní Javisté po tom půjdou hodně.
Já teď dělám teď ve Scale Swingové aplikace, a nakonec mi z reaktivního programování víc než aktoři sedí funkcionální reaktivní programování (i když do toho pronikám pomalu), takže používám RxJava (resp. scalovský binding RxScala). Spokojený jsem velice, ale jestli máš hodně rád funkcionální programování, možná by se ti pro FRP víc libil scalaz-stream (když jsem já začínal s RxJava tak byl scalaz-stream v plenkách, takže jsem ho neměl příležitost vyzkoušet).
Kdyby jsi to chtěl distribuovaný, dá se to skloubit s Hystrix-em. Za obojím stojí NetFlix a produkčně to mají nasazené, takže škálovatelnost je obrovská, a kvalita kódu je podle mě dost vysoká (už asi rok sleduju RxJava na GitHubu).
Nejsem webař, ale kdysi jsem zkoušel dělat nějaký webový projekt, a nakonec jsem se rozhodl pro framework Lift místo Play, víc mi seděl filozofií. Dost jsem se s ním ale nakonec trápil, vlastně jsem se zároveň učil Scalu, JDK, navíc v té době (tři roky dozadu) nebyla dokumentace nic moc a dalo mi hodně práce do něj proniknout, nevím jak to je dnes.
Kdyby jsi chtěl dělat web, kde je hodně javascriptu, určitě podívej na ScalaJS,
https://www.youtube.com/watch?v=Ksoi6AG9nbA tady je fantastická přednáška od Haoyi Li, kde ukazuje jak ve scale píše klientskou i serverovou část a všechno mu to bezvadně komunikuje.
Tak nevím jestli to odpovídá na nějakou z tvých otázek