Jaký systém na netbook?

dustin

Re:Jaký systém na netbook?
« Odpověď #15 kdy: 03. 12. 2014, 18:22:02 »
Dosud mám na letitém eečku easypeasy (ubuntu netbook nad ubuntu 10.04). Dekl je již celý rozlámaný, klávesnice vyměněná, ale SW šlape OK. OS je tam bez reinstalace od začátku (2011?). Ta distribuce byla pro netbooky ideální, velice optimalizovaná práce s místem na obrazovce, žádné zbytečné stavové pruhy.  Bohužel už se to nevyvíjí. Mělo to i aplety přímo pro HW prvky eeepc.

Ale nebál bych se žádného lehkého DE (např. mint mate 17, na dalších pár let pokoj).

onvav

Re:Jaký systém na netbook?
« Odpověď #16 kdy: 03. 12. 2014, 18:23:06 »
Na svém netbooku mám M$ Windows 7 spolu s Elementary OS (Luna). Určitě bych doporučil pro každý systém vlastní partition, pro linux jeden oddíl se systémem ext3 (méně náročný než ext4, to co umí mi naprosto stačí) a pak oddíl pro swap (velký jak RAM, aby šlo spolehlivě hibernovat).
Elementary OS je velmi pohodlný, vhodný pro malé displeje netbooků a je velmi hezký na pohled (to by se mamce mohlo líbit :) ) Je postaven na Ubuntu 12.04 LTS. Prostě si udělej bootovací flasku a zkus na svém netbooku rozjet live-ku distribuce a uvidíš jak se ti bude líbit.