Ahoj, doteď jsem měl na jednom fyzickém disku Ubuntu(respektive Lubuntu 12.04 LTS) a na druhém fyzickém disku nepoužívané Win7.
Řekl jsem si že zkusím misto Win7 nainstalovat Debiana Wheezy. Stáhl jsem si min. obraz(asi 200MB) pro síťovou instalaci, zkopíroval na USB a nabootoval z něj. Následně jsem fyzický disk kde byli Win7 přerozdělil a zformátoval (/ ex4 - jako zaváděcí, /home ext4, swap). Při ukládání změn mi partman oznámil, že chybí oblast EFI, to jsem ignoroval, protože nevim co to pořádně je a nikdy jsem EFI oblast nevytvářel.
Po dokončení instalace se mi nepodařilo nabootovat. Při pokusu nabootovat z disku, kde mám Ubuntu hláška: "error: no such device: 0dcd-1078 GRUB RESCUE>" a při pokusu nabootovat z disku kde je Debian mi začne problikávat černá obrazovka s kurzorem.
Řekl jsem si ok, zničil jsem si Ggrub a tak jsem disk s ubuntu odpojil a pokusil se o instalaci Debianu znova, prerozdělil jsem disk a instaloval, ale výsledek je pořád stejný - tohle by se přeci povést mělo?
Nabootoval jsem z CD ubuntu, takže se můžu pokusit opravit grub(
http://wiki.ubuntu.cz/GRUB2?redirect=1) na disku s ubuntu, ale to nevýřeší debiana...
Prosím dokáže mi někdo poradit a osvětlit co sem vlastně pokazil a jak to napravit?