Ako spraviť noreply e-mail?

hknmtt

• 132
    • Zobrazit profil
Ako spraviť noreply e-mail?
« kdy: 04. 12. 2024, 19:16:25 »
Da sa spravit emailovy ucet tak, ze mozem z neho odosielat emaily, ale nemozno nan nic posielat? Mail forward pouzivam uz dlhe roky, kedy mam jeden zberny ucet takze *@domena.com mi pride vzdy na tento zberny emailovy ucet, ak neexistuje dedikovana adresa. Ale vlastne potrebujem taky opak, ze viem odoslat z emailu, ale pre svet sa javi ako ze neexistuje - tym mam ale na mysli, ze realne odosielatel dostane chybu o nedoruceni. Pre info, email mam na seznam profi.

Re:Ako spravit noreply email?
« Odpověď #1 kdy: 04. 12. 2024, 19:52:50 »
Udělá se to jednoduše tak, že se pro danou e-mailovou adresu nevytvoří žádná schránka (ani přesměrování, alias nebo něco takového). Ale jestli něco takového podporuje Seznam Profi, to netuším. (Tj. jestli při odesílání umožní nekontrolovat, zda odesíláte z adresy, ke které je přiřazena schránka.)

Zopper

• 795
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 04. 12. 2024, 19:53:31 »
Posílat to nějakou aplikací přes smtp, pokud to Seznam dovoluje takhle udělat. Ale afaik to není dobrý nápad - slyšel jsem věci, jako že Google a další podobní penalizují spamovým skóre emaily, které nemají funkčního odesílatele. Možná, že na tohle bude stačit reply-to hlavička, ale nevím, jestli to bude pak plnit zadání, když from: sice má neexistující adresu, ale příjemce stejně má nějakou adresu, co mu klient na odpověď předvyplní.

« Odpověď #3 kdy: 04. 12. 2024, 20:16:54 »
slyšel jsem věci, jako že Google a další podobní penalizují spamovým skóre emaily, které nemají funkčního odesílatele
Jediný způsob, jak by příjemce mohl zjistit, že e-mail odesílatele „neexistuje“, je předstírat, že na něj posílá e-mail, a počkat, jestli dostane odpověď, že e-mailová adresa neexistuje. Přičemž tu odpověď nemusí dostat ještě před odesláním e-mailu, ale může ji dostat až po skutečném odeslání e-mailu jako e-mail s informací o nedoručení. Google má určitě lepší věci na práci, než takovéhle taškařice.

Zopper

• 795
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 04. 12. 2024, 21:32:18 »
On ten Google ví, když někdo z jeho uživatelů pošle email a ten se vrátí jako undelivered. A pokud přitom z té adresy pořád dál chodí emaily, může to smrdět spamem. Co se reálně děje uvnitř, na co se koukají, to nám nikdo neřekne. A nebo tuhle zkušenost mají lidi z toho, že spousta příjemců, když dostane email z noreply a nemůžou prostě odepsat "přestaňte mi psát" to označí za spam, a pak z toho vznikne drb, že to je kvůli neexistující adrese - což je prakticky vzato pravda, jen to není ta přímá příčina.

Ale napadlo mě nejjednodušší řešení: prostě si vytvoři noreply uživatele a tomu nastavit automatickou odpověď a mazání. A prohrabat se nastavením u Seznamu, jestli tam nejde nějak něco nastavit, aby se to odmítlo. Ale vzhledem k tomu, jak zjednodušené mi možnosti Seznam profi přišly oproti Google a Microsoftu, když jsem se na to kdysi koukal, tak tam asi nic nebude.