Zdravím zkušenější kolegy,
nevím, jestli mi tady někdo bude ochoten poradit, ale mám dotaz. Potřebuji pro Javu databázi, která funguje bez nutnosti instalovat jakýkoli "virtuální databázový server/službu", tj. klasická souborová databáze aka mdb s těmito požadavky:
- dobře udělaná knihovna/ovladač pro Java(fx).
- záruka podpory/vývoje, že nenechají toho, kdo používá databázi, ve štychu
- podpora více úloh nebo vlákna, prostě, přístup na read/write z několika vláken současně = vyšší rychlost zpracování dat.
Aktuálně mi na toto vychází pouze mdb/Jackcess, ale ta neumí dobře poslední požadavek, musím si přístupy v souvislosti s omezeními jackcessu řídit. Máte někdo nějaký tip, prosím?
Dělám si dotykovou "survival" aplikaci (inspirace v Pip Boy z Fallout, nazval jsem to Survival Boy) v Javě, která musí fungovat (vše si vytvořit nebo připojit včetně databáze) multiplatformě lokálně i vzdáleně a okamžitě po nakopírování JEDINÉHO spouštěcího souboru. Už je to prakticky hotové v první verzi na běžné používání, ale rád bych vylepšil rychlost s přidáním podpory pro nějaký lepší typ databáze. Na ploše aplikace mi běží desítky databázových appletů s informacemi pro přežití survivalisty
a já bych chtěl zrychlil rychlost úvodního vyčítání plochy, dostal jsem se nejspíš na hranici toho, co je možné s Jackcess udělat. Předem díky.