Nokia E55 přes USB jako modem

nokia

Nokia E55 přes USB jako modem
« kdy: 27. 06. 2017, 13:38:49 »
Nedaří se mi nainstalovat nokii E55 jako USB Modem. Po připojení k PC (a vybrání v mobilu 4.mód Připojit kinternetu), se v PC objeví virtuální CDROM mechanika se soubory APNLIST.DAT AUTORUN.INF INSTALLER.EXE NOKIAPCIA_AUTORUN.EXE

Spustím tedy aplikaci "NOKIA PC INTERNET ACCESS" (c:\Program Files (x86)\Nokia\PC Internet Access\NPCIA.exe). ale pak hlásí, že nejde najít telefon.

V nápovědě se "(c:\Program Files (x86)\Nokia\PC Internet Access\Help\Help_cze.chm) dočtu ale, že program je pro VISTY a iXPéČKA . Mám Windows 8.

Po spuštění aplikace (z program files) se sitace opakuje, že nemohla najít přístroj. Pokud připojím telefon, tak z autorunu se spustí ""D:\INSTALLER.EXE" /FORCEREPAIR" a píše to anglice neustále Please wait while your software is begin updated 0% stále. Jako kdyby se nic nedělo.

Zajímá mě tedy jak rozchodit tu konektivitu přes USB (protože BT je pomalý a wifi hotspot Joikuspot žere 1 Watt a navíc se k němu některé notebooky neumí připojit, nevím proč)

Dodávám, že ve správci zařízení se hlásí v tomto režimu (4 připojit k internetu) pouze jako CDROM mechanika, žádné další zařízení.

A jak bych se připojil v linuxu, kde exe spouštět pod wine by asi skončilo se stejným koncem (pro policajty) jako vyšetřování policajtů, co autem najeli do mladíka a pak ho ještě zmlátili.
« Poslední změna: 27. 06. 2017, 13:45:33 od Petr Krčmář »

gnat

Re:Nokia E55 přes USB jako modem
« Odpověď #1 kdy: 27. 06. 2017, 16:54:18 »
E55 jsem kdysi přes USB připojoval, ale nepamatuji si to už přesně. Byl tam nějaký trik, že se to hlásilo jako 2 USB zažízení, jedno jako CD-ROM a druhé RAS. Dej sem výpis lsusb. Třeba si vzpomenu.

petr

« Odpověď #2 kdy: 27. 06. 2017, 18:55:10 »
Kdysi jsem s tím bojoval, všechno zlobilo, chodilo to jen občas. Jediný spolehlivý postup byla instalace nokia pc-suite a připojování k internetu přes tento sw.

nobody(ten pravej)

« Odpověď #3 kdy: 27. 06. 2017, 20:05:02 »
v GNU/Linuxu... prave sem vyzkousel sice jinou nokii(n900), s jinej os(Maemo5), nicneme stejnym postupem mi chodilo jiz vice ruznych telefonu/os v prubehu X let...

- pripojit pomoci kabelu
- tuknout na ikonu "spravce site"(network-manager) na liste "vedle hodin"
- vybrat "Nove mobilni sirokopasmove pripojeni"
- zvolit operatora (nebo zadat rucne)
- v pripade ze nevyhovuje vychozi apn, tak prepnout tarif, nebo zadat apn rucne

hotovo, pripojeno... (bez instalovani pochybneho sw, ci pochybnych ovladacu)

Nokia

« Odpověď #4 kdy: 28. 06. 2017, 10:18:37 »
Mám teď další problém, když ho přes USB připojím k OSX Sierra, tak to moc neběží:
-v 3.modu Přenos Obrázků se zobrazí aspoň v aplikaci Přenos obrázků (náhoda že to má stejná jména...), to je jediné co funguje-
v 2. módu Mass Storage to překvapivě nefunguje, žádná jednotka do systému nepřibyde, přitom tohle jsem očekával, že půjde.
v 4. módu připojit k internetu se také nezobrazí ani ta virtuální mechanika CDROM s instalačkou toho programu na vytáčení.

Jaktože tedy OSX nevidí ty jednotky (mass storage a CDROM)? Jak to zprovoznit?

Přitom se nabíjí 500mA., telefon signalizuje připojení ikonkou a v Informace o systému-USB je vidět v kategorii USB.