ahoj, inflaci používám jako tupý argument na tupé manažery.
Můj zaměstnavatel má stejné jméno, příjmení dokonce máme shodné rodné číslo
.
Už jsem měl mít přes čtvrt koule, ale kovid s ruskem mě to kazí.
Sice mě nějaký HRista nabízel productboard, a mám pocit, že za 11K, ale od jistého času nemám rád strtupy pokud je nevlastním, a jak se ukázalo mé pravidlo není až tak špatně nastaveno.
Mě jde zde spíše o to, že se nám prostě zastavil růst MD rate v rámci republiky.
A když už se na nás dohodlo HR všech velkých bank a podobných korporací, tak bychom jim to měli oplatit a taky se dohodnou.
Nejhorší je když máte kolegu javistu, který se prodává za 6-7K MD a chrochtá si u toho blahem jak je to dost peněz...
A přitom nejsou schopni pochopit, že budoucnost už konečně dorazila a díky chatGPT se každý schopnější junior stává pomalu seniorem.
Pokud má junior analytický mozek, tak kódění v čemkoli za pomoci chatGPT, je neuvěřitelně jednoduché, což ale neznamená, že by se měl prodávat za méně než kdejaká naše kolegyně z perlovky.
Vím že root čte docela dost javistů, a co si budem povídat java vydělává v Čechách nejvíce, tak bych rád předal info kolegům, přitlačte na pilu, nebojte se.
Pasáci z nás maji mnohem více a není důvod jim to nechávat.
Jak prohlásil techlead jsme jen "King of the slave vage", ale poslední dobou mam pocit že si HR (kam spadá i sourcing externistu) o nás myslí, že se bojíme říci o více tak prostě řekli ne nedáme více, a s tím je třeba neco udělat