Mám to chápat tak, že pokud se objeví nějaké problémy s Wi-Fi, tak je dobré zkusit wifiwave2? Já se na wifiwave2 díval asi před rokem, a tehdy mi to přišlo jako RC verze, teď to na první pohled vypadá hotověji.
Len niektoré modely majú ten luxus, že sa dá vyberať medzi klasickým driverom a wifiwave2 (v podstate rb4011, hap ac3, audience, pričom rb4011 by stále stratil 2,4 GHz rádio). Iné, aj keď majú schopné rádio, ale nemajú dosť storage, majú smolu (cap ac) a modely s ax rádiom sú wifivave2-only.
Ono je to dosť použiteľné, nemá to všetky fičúry ako staré wifi (napr. v registration mi to ukáže len mac adresy, k hostname sa tam nedopracujem, property dialóg s detailmi vo winboxe nehrozí), ale z pohľadu používateľa je to dosť bezproblémové. Za posledný rok a štvrť som mal jediný problém s hap ac3 a to sa netýkal rádia, ale updatu (po updatovaní nenabootoval, ak bol nainštalovaný wifiwave2 package, restore potreboval netboot).
Capsman pre wifiwave2 už existuje, v experimentálnej forme. Nie je kompatibilný so starým capsmanom v2, vie manažovať len wifivave2 zariadenia.