Odkoupení firemního notebooku Dell

Odkoupení firemního notebooku Dell
« kdy: Dnes v 10:17:49 »
Zdravím,

chtěl bych se zeptat, jaký máte názor na možnost odkoupení firemních laptopů, stáří 3 roky bez záruky od výrobce?
Jedná se konkrétně o Dell Precision stanici s dedikovanou GPU.
Jde mi o to, zdali se to z hlediska spolehlivosti i po 3 letech využívání bez záruky vyplatí?
Cenově se odkup pohybuje na 18 tisíc.
Máte zkušenosti s těmito stanicemi?

Nebo se rovnou vyplatí jít do PC s Ryzenem? Výhoda ntb je v mobilitě. Uvědomuji si však, že za stejnou cenu nebo vyšší mohu mít výkonnější PC.

Příklad dostupného modelu se stejnou konfigurací:
https://www.eurotech.cz/dell-precision-7560-quadro-rtx-a2000-1/

Díky za diskuzi.

Re:Odkoupení firemního Dell laptopu
« Odpověď #1 kdy: Dnes v 10:26:20 »
Pokud by to nebyl tvůj, tak bych do toho asi nešel… Raději bych vzal zkontrolovaný repas.
Lidi jsou, jak to říct… no, nestarají se o věci, které nejsou jejich.

To by už musel být odkup extrémně výhodný… třeba do 10 000 Kč.

XX125

« Odpověď #2 kdy: Dnes v 10:35:29 »
Za tolik peněz bych do toho nešel. Je to příliš velké riziko. Pokud repas od někoho cizího, pak se zárukou.

Pravidelně si od zaměstnavatele po 3 letech odkupuji MŮJ notebook, kde přesně vím, co se mu stalo/nestalo, kolik jel na baterku apod. Dříve Lenovo, naposledy Dell. Poslední cena byla 2500 Kč bez SSD. To mi připadá přiměřené.

« Odpověď #3 kdy: Dnes v 10:36:59 »
Pardon, doplním. Používal jsem ho jen já a citlivě, jako by to můj vlastní ntb. Takže vím, že je ve velmi dobrém stavu.

« Odpověď #4 kdy: Dnes v 10:39:41 »
Ta cena je strasne prestrelena. Spousta firem to proste vyhodi, nebo to prodaji za par tisic, protoze je to pouzite a bez zaruky, a nikomu dalsimu uz to davat nebudou.

Vase firma se na vas zrejme snazi jeste vydelat =  ojebat.

U nas se 3 lety thinkpad pohybuje snad okolo 3000CZK - komplet i s diskem - IT ho bezpecne maze.

Pokud bych ten stroj nechtel pro nekoho v rodine atp, tak nekoupim ani ten svuj - kdyz mi firma da zadarmo novejsi...

A ja s tim taky zachazim jako s naradim - je to spotrebka. Bohuzel. Ono uz to ani na vic nez 3 roky delane neni...

« Odpověď #5 kdy: Dnes v 10:43:37 »
O jakých modelech se, prosím, za 2000 - 3000 tady bavíme? Dell Precision je pracovní stanice. Je to stále přestřelená cena za stanici?

« Odpověď #6 kdy: Dnes v 10:47:55 »
je to ještě dost nad cenou za repas PRO KONCÁKA SE ZÁRUKOU od např tera.cz nebo incomputer.cz
u nich je největší problém, že stanice mívají spíš sporadicky, většinou kancelářské konfigurace s iGPU, ale občas se najdou i stanice za mnohem lepší ceny než tohle A s roční zárukou.
A co si budem, 11gen jako fakt nic moc. Sice lepší než 10gen, jenže než 10tá generace je lepší v podstatě úplně cokoli (mám ji na stole).
« Poslední změna: Dnes v 10:51:57 od Marek Staněk »

« Odpověď #7 kdy: Dnes v 11:18:37 »
Ta cena je strasne prestrelena. Spousta firem to proste vyhodi, nebo to prodaji za par tisic, protoze je to pouzite a bez zaruky, a nikomu dalsimu uz to davat nebudou.

Vase firma se na vas zrejme snazi jeste vydelat =  ojebat.

U nas se 3 lety thinkpad pohybuje snad okolo 3000CZK - komplet i s diskem - IT ho bezpecne maze.

Pokud bych ten stroj nechtel pro nekoho v rodine atp, tak nekoupim ani ten svuj - kdyz mi firma da zadarmo novejsi...

A ja s tim taky zachazim jako s naradim - je to spotrebka. Bohuzel. Ono uz to ani na vic nez 3 roky delane neni...

S tím ojebáváním úplně nesouhlasím. Byl jsem v korporátu, kde jsme po třech až čtyřech letech odkupovali věci do 5K. Teď jsem v jiném, kde kluci na EUS musí zkontrolovat ceny, za kolik se to prodává, a nastavit je +- stejně. Aby firma fungovala jako pořádný hospodář. Takže dost záleží na tom, jak se na to které finanční oddělení dívá.

Re:Odkoupení firemního notebooku Dell
« Odpověď #8 kdy: Dnes v 11:35:10 »
Nenabízí Dell prodloužení záruky o další dva roky jako u serverů?
Za mě je cena příliš vysoká, pokud je to něco opravdu slušně výkonného s pořizovací cenou vysoko nad 50 tisíc, viděl bych cenu kolem 10000Kč. U bývalého zaměstnavatele na to byl koeficient. Počítalo se s tím, že po pěti letech má notebook zcela minimální hodnotu stanovenou někde na 2-3 tisíce a pokud si ho někdo chtěl odkoupit dřív, tak se pořizovací cena vydělila koeficientem, aby byla jasná zůstatková cena.
Jinak pokud nemá člověk vyloženě smůlu, tak business class notebooky od Dellu obvykle vydrží kolem deseti let. Navíc na Delly není problém koupit jakýkoliv náhradní díl a to jak nový tak z druhé ruky, akorát po deseti letech už se ani díl z druhé ruky nemusí vyplatit.

« Odpověď #9 kdy: Dnes v 12:50:48 »
Cenově se odkup pohybuje na 18 tisíc.

Přidávám se, těch osmnáct tisíc je strašně moc. Já takhle také od korporátu odkupoval pětiletý vlastní notebook (vlastně taky spíš pracovní stanici) jehož pořizovací cena v době nákupu byla nějakých osmdesát tisíc za asi 3 000 Kč. A byla to běžná cena, žádný jánabráchizmus, nebyl jsem ani zdaleka jediný. To zařízení je ostatně po třech letech, mám dojem, i daňově už odepsané, ne?

« Odpověď #10 kdy: Dnes v 13:06:26 »
A na čo by sa doma používal? Ak iba na internet, office a prehrávanie videí, tak je to zbytočne výkonné a predražené.

Ak by sa používal na aplikácie, ktoré potrebujú tú Quadro grafiku, tak by som to zvážil. Ale po troch rokoch sa to môže kedykoľvek pokaziť.

« Odpověď #11 kdy: Dnes v 13:10:09 »
18k mi pride tiez prepal. Ja som odkupoval po 3rokoch pracovny notebook aj s diskom, igpu, obstaravacia cena asi 1300€ (32k KC) za asi 100-120€ (2,5-3k). +-, uz si nepametam presne ceny.

Moze v nom nieco odist kludne mesiac po tom ako ho kupis a uz to bude iba tvoja starost. 18k za 3roky jazdeny notebook, ktory bezal 8hod denne 5 dni v tyzdni, nie dakujem. Vyzera to ze firma sa snazi na tom este stale zarobit, dokonca aj pri jeho vyradovani.