Velmi pomalý internet

Velmi pomalý internet
« kdy: 24. 07. 2018, 11:54:25 »
V praci mi cca pred 1/2-1 fungoval inernet normalne. V poslednej dobe mi vobec nefunguje google (ani ping na google nejde). Ak zadavam stranky rucne do url, tak to funguje, ale nie vsetky. Na niektore zase musim cakat 1-2-3 minuty.
Kedze nefunguje google, zacal som pouzivat yahoo to funguje normalne, ale mam zase vsetko v eng (ja vyuzivam net hlavne na vyhladavanie technicky veci, takze ta eng sa aj celkom da prekusnut).
Kedze je to PC vo firme a akykolvek managment na PC nie je povoleny, tak vela tam toho ani neviem spravit. Som na tom PC len ako user a admin veci tam nemozem robit.
Je tam nainstalovany Win XP 32 bit a browser google chrome.
Mozem nejako zistit preco to blbne, preco DNS odpovie az za 1-2-3 minuty a preco nejde google a ine weby idu normalne ?
« Poslední změna: 24. 07. 2018, 12:15:03 od Petr Krčmář »

Medo

Re:Velmi pomalý internet
« Odpověď #1 kdy: 24. 07. 2018, 12:21:05 »
Odpovedal si si sam. Limited user a firma. Mail na IT + v kopii na sefa, ze ti nejde net. Bodka. Nebojuj proti systemu.

« Odpověď #2 kdy: 24. 07. 2018, 12:53:57 »
Co chces aby mi celkom zrusili net?   ;D

kkt1

• 796
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 24. 07. 2018, 13:13:37 »
Nejsi ty slovenska verze Macik AI?
Kdyz ti nefunguje internet ve firme, proc to pises na root a ne svemu IT? Vzhledem k widows xp ve firme bych na tvem miste dal vypoved a nasel si skutecnou praci nekde kde nesedi blbci.

Medo

« Odpověď #4 kdy: 24. 07. 2018, 13:45:10 »
Je tam milion veci, preco to nemusi ist.
Ak mozes zmenit DNS, zmen na nejake google/open dns.
Ak nie, a mozes spustat programy, stiahni si napr. firefox portable a skus.
Reset winsock ti asi nepojde.
Ako prve by som skusil ten FF.

macík

« Odpověď #5 kdy: 24. 07. 2018, 14:27:26 »
a zkoušel jsi ze stejného PC  přes jiné připojení a z jiného PC PŘes stejné připojení?

Daniel Kozak

« Odpověď #6 kdy: 24. 07. 2018, 16:24:54 »
Je tam nainstalovany Win XP 32 bit

Sam sis odpovedel  ;)

Lol Phirae

« Odpověď #7 kdy: 24. 07. 2018, 17:01:15 »
Zjevně kvalitní firma!  :D ;D ::)

« Odpověď #8 kdy: 24. 07. 2018, 17:31:07 »
Ja som rad, ze tam ten pc je (nemusel tam byt vobec). Moja praca nevyzaduje internet, dokonca by som sa mal venovat praci a nie internetu.
Ked by som kontaktoval it oddelenie, tak  by mi to mohli zrusit celkom a mal by som pokoj.
Na zmenu dns nemam opravnenie.
Na tom pc je okrem chrome aj ff, ale funguje tak isto ako chrome.
Ja nepracujem v IT firme kde internet potrebujem, takze taketo odpovede, ze daj vypoved a pod. su neakceptovatelne.

Lojzik

« Odpověď #9 kdy: 24. 07. 2018, 20:55:59 »
Nebylo by lepší, kdybys v práci dělal to co máš místo nějakých sraček na počítači? Nevím co vůbec řešíš, píšeš že počítač k práci nepotřebuješ. Být tebou bych se styděl...

k3dAR

• 3 088
  • porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 24. 07. 2018, 23:22:54 »
pises ze pocitac/internet k praci nepotrebujes, jsou tam nepodporovane XP, nemas k tomu opravneni (jak technicke, tak postavenim), takze to bud neres, nebo jedine co muzes rozumne zkusit (pokud se nepustit do overeni kabelu na jinem pc a tohoto pc na jinem kabelu/switch), ze na tom z USB (pokud to nemate v BIOSu zakazane) pustit LiveUSB (doporucuju Xubuntu 18.04 (mozna radeji 32bit, kdyz nevime co je to za srot)) a zkontrolovat rychlost v tam pripravenem Firefoxu... (s tim ze timto pravdepodobne porusis nejake pracovni doporuceni/narizeni, coz uz nechavam na tobe...)

« Odpověď #11 kdy: 25. 07. 2018, 00:07:17 »
Diky k3dAR skusim live usb .... uz davnejsie som si na kluc supol tails, len uvidim ci sa dostanem do biosu, resp. na vyber boot zarideni

Pina!

« Odpověď #12 kdy: 25. 07. 2018, 02:05:07 »
Musis ten internet postavit na dialnicu, tam pojde rychlo.

« Odpověď #13 kdy: 25. 07. 2018, 07:38:39 »
Vidim, ze na nezmysly by vas bolo, ja som sa pytal normalne. Poniektori si tie nezmysly mozu nechat pre svoju babku vrtulku. Ostatnym dakujem za odpovede.
Nepracujem v IT firme ani na nejakom klasickom/beznom pracovisku.
Pracujem tam, kde technologia musi byt prisne oddelena od internetu (viac nepoviem).
Je tam ale jeden PC, ktory je napojeny mimo technologiu a ked som mrkol na verejnu IP toho PC, tak IP je zo susedneho statu, cize to pojde cez nejaku vpn, alebo ....

Priklad:
Predstav si, ze predavacka ma v predajni PC a na nom internet, ktory jej funguje ako mne (google nejde atd .... vid vyssie).
Hodi otazku do fora a niekto jej odovie, daj vypoved ..... to je co za firma .... posli mail na IT oddelenie ..... sef je k*k*t ..... atd ....
Predavacka ma predavat a ked nema zakaznikov, tak nepredava a moze si zasurfovat. Kedze surfovanie jej nefunguje tak ako by chcela, tak ma ist za sefom a pytat sa ho preco jej ten zasrany google nefunguje ??
Sef jej asi povie, ze ked nepredava, tak ma vyrovnavat topanky v regaloch, alebo dokladat rohliky do rohlikarne atd .... a nie surfovat a cely PC aj z internetom jej zrusi.

kkt1

• 796
    • Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 25. 07. 2018, 08:10:16 »
Darebacik, ja jsem zazil kuchare, ktery mel ve skladu PC. Internet nemel zapotrebi, hry taky ne, presto je chtel. Mistni kluci mu ho samozrejme nedali, ale kdyz jsme tam jako dodavatele neco resili, ptal se nas at mu to nastavime. V ramci rekneme dobrych vztahu mu to IT typek na tajnacku nastavil. Kuchar misto veci ktere mel delat sedel u pocitace a jednoho dne ho vyrazili. Jestli ti muzu poradit, najdi si jakykoliv relevantni duvod proc mit internet na pocitaci. Jsi kuchar? Inspirace na nove recepty, nebo snizovani nakladu v provozu. Jsi skladnik? Vzdelavani-optimalizace pracovnich ukonu. Atd. Na snizovani nakladu a optimalizace sefove slysi hlvne pokud tam ten pocitac mas a nic je to nestoji.