Služba Incogni - Jak to funguje a vyplatí se to?

Služba Incogni - Jak to funguje a vyplatí se to?
« kdy: 08. 02. 2025, 08:52:51 »
Máte někdo zkušenosti se službou Incogni.com? Měla by to být měsíčně placená služba, která vytrackuje kde se o vás schovávají osobní informace, jako tel. číslo, a pak za vás všude naposílá dopisy tak, jak to říká zákon, aby ta data o vás smazali. Což byste mohli udělat i vy sami, ale stálo by to hodně práce.

mark42

• 142
    • Zobrazit profil
Re:Služba Incogni - Jak to funguje a vyplatí se to?
« Odpověď #1 kdy: 10. 02. 2025, 09:00:16 »
Ja by som do toho siel jedine v pripade, ze mas obrovsky reputacny problem, pretoze vo vacsine ostatnych pripadov (typicky spam) je jednoduchsie premigrovat na nove telefonne cislo a mail.

U nas (EU) toto dost pokryva GDPR, takze skor sa to oplati v Amerike, kde rozne ratingove a dataminingove agentury skladuju osobne data na ozaj dlhodobo...

Zopper

• 872
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 10. 02. 2025, 09:16:36 »
GDPR se ovšem vztahuje jen na subjekty podléhající evropskému právu. Nějaký americký datamining si o tobě spokojeně může držet, a drží, co chce. I když ten spam bude menší. A vzhledem k tomu, kdo všechno (firmy, úřady, lidi...) má na mě kontakt, tak přemigrovat na nové číslo a email je dost bolestivá záležitost na hodně dlouhou dobu. Nemluvě o tom, že osobní doménu si řada lidí koupila právě proto, aby nemuseli dávat vědět do všech devíti pekelných kruhů, když freemail zavře krám, nebo zruší účet.

Praktická zkušenost s tou službou by mě teda zajímala taky. Tady mám trochu větší důvěru v náš malý český rybníček, kde je menší šance jejich případných copywriterů v diskuzích.

« Odpověď #3 kdy: 10. 02. 2025, 10:24:18 »
GDPR se ovšem vztahuje jen na subjekty podléhající evropskému právu. Nějaký americký datamining si o tobě spokojeně může držet, a drží, co chce. I když ten spam bude menší. A vzhledem k tomu, kdo všechno (firmy, úřady, lidi...) má na mě kontakt, tak přemigrovat na nové číslo a email je dost bolestivá záležitost na hodně dlouhou dobu. Nemluvě o tom, že osobní doménu si řada lidí koupila právě proto, aby nemuseli dávat vědět do všech devíti pekelných kruhů, když freemail zavře krám, nebo zruší účet.

Praktická zkušenost s tou službou by mě teda zajímala taky. Tady mám trochu větší důvěru v náš malý český rybníček, kde je menší šance jejich případných copywriterů v diskuzích.

Dovolim si nesuhlasit s Vasim nazorom. Hoci nie som pravnik v ramci GDPR plati princip suverenity dat alebo inak Data Sovereignty. Podla ktoreho plati, ze GDPR sa vztahuje aj na data ktore patria europskemu obcanovi hoci su spracovavane mimo EU. Preto firmam odporucane aby "europske data" spracovavali v europskych datovy centrach.

Viac informacii: https://www.kiteworks.com/gdpr-compliance/data-sovereignty-gdpr/

No samozrejme teoria je jedna vec, prax je druha, vymozitelnost tretia.

mark42

• 142
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 10. 02. 2025, 10:40:39 »
...a stvrta vec je ze ziadostou im potvrdis platnost/kvalitu udajov, cim zvysis ich cenu.
T.j. moze sa stat ze udaje pred vymazanim este vyhodne predaju :)

« Odpověď #5 kdy: 10. 02. 2025, 16:35:52 »
Je to blbost, spamer si s tim vytre ty vis co.
(predchozi post ma pravdu, presne)

A ta firma co dodrzuje odhlasovani od emailu atd., heh tak tam staci kliknout do toho emailu a odhlasit se.

Nebo jim ten email hazet pravidelne do spamu. (zhorsujes jim skore u SMTP sluzby) a vetsinou by te museli manualne requestnout o znovu-aktivovani email. adresy, v te sluzbe. A pochybuju ze se nekomu chce.

« Poslední změna: 10. 02. 2025, 16:39:12 od XXX_Sam_XXX »

« Odpověď #6 kdy: 10. 02. 2025, 16:44:19 »
2. Sharing your personal information

We do not sell your personal information. For example, we share it with our partners who help us deliver our Service.

We share your personal information with the following recipients:
Customer support service provider Zendesk, Inc. (United States)
Payment service provider Paddle.com Market Limited (United Kingdom)
Storage and infrastructure service providers, such as Amazon Web Services, Inc. (United States)
Marketing service providers, such as Mailchimp (United States) and Tune Inc. (United States)
Information security service providers, such as Cloudflare, Inc. (United States) and Sentry (United States)
Analytics service providers, such as Snowplow Analytics Limited (United Kingdom). We use Snowplow Analytics to help us understand how our customers use the Site - you can read more about how Snowplow uses your personal information here: https://snowplow.io/privacy-policy/.

Finally, we may also share your personal information to comply with applicable laws and regulations, to respond to a subpoena, search warrant or other lawful request for information we receive, or to otherwise protect our rights. In case we do so, the legal basis for processing data is our legitimate interest to defend our rights and interests in case of a dispute (Art. 6(1)(f) of the GDPR).

When your data is transferred outside the European Economic Area (EEA), we apply appropriate safeguards to ensure that your personal data is transferred and processed in line with the applicable privacy laws. The measures include signing Standard Contractual Clauses approved by the European Commission and taking into account the adequacy decisions issued by the European Commission.

;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D
6.99/mo za to aby nekdo sdilel moje realne jmeno, adresu atd.

Lidi jsou fakt... lol

« Odpověď #7 kdy: 10. 02. 2025, 17:42:44 »
Sharing your personal information

Kdo ta data od "paranoiků" ještě nemá, tady je snadno získá a ještě dostane zaplaceno. Noo a to se vyplatí8) ;D

« Odpověď #8 kdy: 11. 02. 2025, 08:42:53 »
Super, takze ja im dam osobne udaje a este im za to zaplatim. Tomu sa povie biznis. To mi pripomina hotline jednej banky, kde na jednej strane neustale varuju pred tym, aby si ludia chranili osobne udaje a vzapati tetuska povie, nech poslem emailom odskenovany OP na email info@... :)

« Odpověď #9 kdy: 11. 02. 2025, 12:12:51 »
To je přece jasný, ne? Platíš za to, že si to musí koupit jen od nich :-D

Zopper

• 872
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 11. 02. 2025, 12:20:09 »
6.99/mo za to aby nekdo sdilel moje realne jmeno, adresu atd.

Lidi jsou fakt... lol

Mňo, tohle jsou ale vylistované případy, které mají legitimní využití a v praxi se jim prostě nedá vyhnout, pokud si ta která společnost nedělá úplně všechno in-house. Jestli jsi těžce anonymní, všude chodíš jen přes TOR, platíš pouze hotově, nikdy nepoužíváš žádné eshopy... tak ani nemáš důvod být jejich zákazník. Pokud ale online funguješ jako normální člověk, tak to, aspoň teoreticky, může výrazně omezit, kdo a kde tvoje data má.

« Odpověď #11 kdy: 11. 02. 2025, 19:28:43 »
Zopper: ale kde mam zaruku, ze to ta firma skutocne aj zabezpeci a hlavne, ze moje udaje, ktore jej poskytnem nebudu casom sirene krizom-krazom po internete. uz len tym, ze oslovi nejake sluzby, aby zistila, ci maju moje udaje, tak im vlastne da najavo, ze som aktivny

Zopper

• 872
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 12. 02. 2025, 07:58:43 »
Zopper: ale kde mam zaruku, ze to ta firma skutocne aj zabezpeci a hlavne, ze moje udaje, ktore jej poskytnem nebudu casom sirene krizom-krazom po internete.
To je to, proč dodávám "aspoň teoreticky." Pokud to funguje tak, jak uvádí. A proč by mě, stejně jako OP, zajímaly reálné zkušenosti.

uz len tym, ze oslovi nejake sluzby, aby zistila, ci maju moje udaje, tak im vlastne da najavo, ze som aktivny
Z tohohle pohledu je jakékoliv kliknutí na "odhlásit z newsletteru" nebo dopis "vyřaďte si mě z databáze, nebo vás pošlu k ÚOOÚ" taky dání najevo, že jsi aktivní. :-) Podstatné je, aby tvoje jméno zmizelo z databází, které se prodávají, ne, aby provozovatelé těch databází vůbec nevěděli, že opravdu existuješ - protože tomu se prostě nevyhneš, to o tobě ví tak jako tak.

« Odpověď #13 kdy: 12. 02. 2025, 08:54:06 »
Podstatné je, aby tvoje jméno zmizelo z databází, které se prodávají, ne, aby provozovatelé těch databází vůbec nevěděli, že opravdu existuješ - protože tomu se prostě nevyhneš, to o tobě ví tak jako tak.

jsem skeptický, co si vzpomínám z devadesátek, tak se zvlášť prodávala databáze lidí co požádali o vyřazení z jiné databáze - jednalo se o prokazatelně aktivní, ověřené a gramotné uživatele
Pochybuji, že se to změnilo