na Americana z Vysocan nema cenu moc reagovat, kdo tohohle typka dele sleduje, snadno najde zasadni nekonzistence v ruznych jeho tvrzenich. Jako demonstrace staci, ze vazne uvazoval nad investici do projektu pana Ing. Hejla...
Pred par lety jsem dostal za ukol vytvorit podnikatelsky zamer pro dotacni projekt. Tohle pro me byl zasadni impuls pro to, abych si tu vejsku dodelal, protoze jsem jasne citil, ze stredoskolske vzdelani na tohle fakt nestaci. Samostudium je sice dobre, ale nejvetsi vyhodu VS vidim v tom, ze se snazi ty veci integrovat*. Kdyz se budes ucit sam, tak ti to zabere jeste vic casu, protoze ani nevis, co vsechno s danou veci souvisi.
Jinak ten podnikatelsky zamer komise vzala a ty prachy na to jsme dostali. Jenze kdyz se dneska kouknete na ten projekt, tak prave tady se deli zrna od plev. Priznavam, ze je to castecne i moje selhani, jenze v ty dobe jsem o spouste veci nemel vubec sajn a k takove praci jsem byl nekompetentni. I kdyz jsem delal, co jsem mohl, tak to proste nestacilo a projekt je dneska cerna dira na penize s pochybnym (financnim) prinosem. Ja mam svedomi ciste, proste jsem to udelal, jak nejlepe jsem umel a dost pochybuju, ze nekdo jiny z firmy by to udelal lepe, protoze jsou stejne nekompetentni, jako jsem byl ja

Navic timhle zpusobem konci vetsina projektu, bez ohledu na autora...
S vedomostmi, ktere mam dnes bych to zvladnul urcite mnohem lepe a spoustu veci delal uplne jinak.
Ano, gram praxe je vic, nez kilo teorie. problem je v tom, ze ten gram praxe metodou pokus/omyl stoji neuveritelne moc penez - v pripade podnikatelu to potom plati zakaznik - to je ten zasadni problem. Hloupy zakaznik se da ale najit vzdycky - ale ani sebetrpelivejsi dojnice si nenecha docista utrhnout vemeno... Pak se dostavame k tomu, ze svoje chyby musis castecne dotovat ze svych zisku a pres urcitou hranici se potom nikdy nedostanes.
Ale ano, vsechno je mozne - vzdycky se dobre bavim na tim, jak si zakaznik hrde kupuje lestene prdy a k tomu labuznicky srka nasi vytecnou polevku ze sutraku...
Nastesti jsem dneska uz dal a nemusim je face2face presvedcovat o tom, ze ty prdy voni a prachsprosta spinava voda ma nejakou chut

*to muze nekdo chapat tak, ze vas tam uci veci, ktere nejsou potreba...