Doporučte prověřený webhosting

bekheir

Doporučte prověřený webhosting
« kdy: 05. 01. 2014, 19:04:02 »
Zdravím,
v blízkej budúcnosti budem mať na starosti rozbehnutie jedného webu z hľadiska výberu webhostingu a spol.

Preto by som sa rád spýtal:

1. máte nejaký overený? Predstava je taká, že to bude skôr jednoduchší web, prezentácia chovateľa, z dôvodu jednoduchosti vkladania príspevkov asi pobeží nejaký redakčný systém, možno dokonca forma blogu. Priestor až tak neriešim, pretože foto bude uložené u externej služby (flickr?), videá tiež (niektorý videoserver). Cena nehrá až tak rolu ak by sa jednalo o rozdiel 20-30-50 korún mesačne, dvojnásobnú cenu by som už asi musel nejako zmysluplne obhájiť.

2. oplatí sa spoľahnúť na hostovanie u nejakého fakt obrovského poskytovateľa typu Yahoo? Z môjho pohľadu je to spoločnosť, ktorá ma u mailu zatiaľ nikdy nesklamala + vidím výhodu v prepojení jednoduchého blogu (tumblr na doméne), foto a video úložiska (flickr). Má to nejaký háčik? Cenovo sme niekde na úrovni do 200 CZK mesačne + doména, čo je akceptovateľný peniaz.

Vďaka za názory.
« Poslední změna: 05. 01. 2014, 20:51:12 od Petr Krčmář »

TomasP

Re:Webhosting - viac otázok
« Odpověď #1 kdy: 05. 01. 2014, 20:20:10 »
Co? 200 měsíčně? Wedos je na takto malou prezentaci OK, máš to za 400 ročně  + doména, nahodíš WordPress k tomu nějaké pluginy, obrázky interně, videa z Youtube a máš klid a cenu za pusu :)

bekheir

« Odpověď #2 kdy: 05. 01. 2014, 20:40:59 »
Noo.. Keby to bolo pre mňa, tak každá ušetrená korunka dobrá, pretože je jasné, že vysokú návštevnosť to (minimálne prvý rok) nebude mať.

Problém je, že toho človeka poznám až príliš dobre a nemá problém dať 2000 ročne za hosting, ak mu to psychologicky bude sedieť s jeho paranoidnou predstavou o bezpečnosti, stabilite, blablabla. O ňom by sa dali rozprávať príbehy a príbehy. Navyše, tých 2000 je vzhľadom k cene jeho koníčka zanedbateľný peniaz, podstatne viac ho stojím ja ako tech support PC a spol.

Wedos nepoznám. Kedysi som mal parkovanú doménu u Active24, ale tak to zas nie je nejaká veľká veda :-) Naozaj by som rád službu, kde výpadky sú minimálne. Jednak to nejde z môjho vrecka a jednak som prvý, koho zdrbú ak to nejde. Navyše, osobne by som rád skúsil, aké to je, byť v opatere veľkej firmy ako napr. práve Yahoo (ale to už sme u veeeeľmi subjektívnych požiadaviek - niečo podobné, ako keď toho istého človeka pred kúpou fotoaparátu nenápadne smerujem k Pentaxu, aby som si ho potom mohol vyskúšať  a občas požičať aj ja) :-D

neRuda

Re:Doporučte prověřený webhosting
« Odpověď #3 kdy: 05. 01. 2014, 20:59:06 »
Pro vlastni virtualni server bych si momentalne vybral wedos, pro nejaky jednoduchy web mozna i savana.cz

« Odpověď #4 kdy: 05. 01. 2014, 21:15:48 »
Moje osobni preference je c4.cz - balik all-in-one, servery jsou svizne (drupal + ubercart neni problem). Mista dost, support skvele funguje. Vidim to jako takovy rozumny kompromis mezi "neni to predazeny" a "neni to levny a nekvalitni jako pipni-chcipni".

Zkusenost mam asi 7 let a nepoznal jsem co je to vypadek (mozna pri povodnich chvili ze vypadl cely housing? nevim, nepamatuju si, proste nic co bych musel nejak resit).
Děkuji za možnost editace příspěvku.

radek

« Odpověď #5 kdy: 05. 01. 2014, 22:13:43 »
Byl jsem dva roky taky u c4 a chovali se profesionálně. Nezaznamenal jsem žádný delší výpadek, se vším ochotně pomohli. Já bych k wedosu nešel, za 30 kaček člověk nemůže očekávat nic navíc, ale kvalitu mají rozhodně velmi vysokou.

mimochodem, Za získání zákazníka dávají 500, napsal jsem tehdy o nich článek s odkazem na ně (s mým afill) a kupodivu si to lidi semtam vygooglili a semtam zaplatili, takže jsem měl hosting zdarma a ještě jsem z jejich afilu dostaval nějakou tu kačku :-)

Lol Phirae

« Odpověď #6 kdy: 05. 01. 2014, 22:38:25 »
Já bych k wedosu nešel, za 30 kaček člověk nemůže očekávat nic navíc, ale kvalitu mají rozhodně velmi vysokou.

Jestli se ti to zdá moc levný, tak maj i hosting za 100 + DPH;D

w4rr10r

« Odpověď #7 kdy: 05. 01. 2014, 23:18:05 »
OneBit byl perfektní, co si vzpomínám, tak hlavně podpora a web, ale časem jsem to oželel a přešel jsem s většinou věcí k Wedosu, protože mi o ně stejně moc nešlo a každá koruna dobrá. Padat to nepadá a WordPress funguje i s automatizovanými aktualizacemi, takže si rozhodně nestěžuju. Kdybych ale chtěl dělat něco, na čem by mi záleželo, vrátil bych se k OneBitu... ten pocit tepla a bezpečí by za to stál. Doufám, že se s růstem nezměnili.

TomasP

« Odpověď #8 kdy: 05. 01. 2014, 23:31:12 »
Pokud chceš tedy dražší, šel bych jak tu již padlo k Onebitu, náročnější weby (eshop s několika tisící návštěvami ) a za 2 roky bez jediného výpadku! U Wedosu se sem tam stane, že maj delší odezvu, ale to je tak jednou za měsíc, dva.....

Tom Liberec

« Odpověď #9 kdy: 07. 01. 2014, 00:07:34 »
Záleží jak složitou chceš administraci. Pokud jednoduchou pak Savana.cz kde můžeš pod jedním FTP mit i deset webovek s doménama všechny v jednom adresáři, jako by jsi měl ve var/www/  třeba doma.  Pokud chceš aby to umělo na pár kliknutí nainstalovat CMS Joomla, Drupal neno něco jiného tak Hosting90.cz   Tam je taky výhoda,  že i k doméně III. řádu je zvlášť FTP přístup pokud jej potřebuješ pro někoho o kom si nejses jist,  že by nesmazal omylem kompletne celý hosting.