Počet stažení souboru

Počet stažení souboru
« kdy: 18. 03. 2015, 18:19:06 »

Jakým způsobem můžu zaznamenat stažení souboru? Mám mobilní aplikaci, která stahuje soubory z mého webhostingu. Jedná se o webhosting Wedos. Aplikace umí přesměrování, takže by to šlo např. přes zkracovač odkazů, který zaznamená stažení a přesměruje to na samotný soubor. Jenomže mám z toho divný pocit. Nemůže se stát, že zkracovač bude mít výpadek (přeci jen je to služba zdarma), nebo bude nějak zpožďovat stažení? Nešlo by se bez externí služby obejít a vyřešit to čistě na mém webhostingu?

j

Re:Počet stažení souboru
« Odpověď #1 kdy: 18. 03. 2015, 18:28:21 »
A ten wedos nebude mit vypadek? ...

Co takhle grep a logy?

« Odpověď #2 kdy: 18. 03. 2015, 18:54:07 »
A ten wedos nebude mit vypadek? ...
Možná ano. Jak to souvisí s tématem?

Co takhle grep a logy?
Klidně. Oč jde?

CryptoGuru

« Odpověď #3 kdy: 18. 03. 2015, 22:24:29 »
Co takhle grep a logy?
Klidně. Oč jde?

Prikaz v linuxu more log.txt | grep "nazev souboru" >> X.txt (a pocet stazeni je pocet radku v X.txt, pokud se nazev souboru nevyskytuje jeste jinde, musis jmeno souboru zadat i s priponou).

Johny

« Odpověď #4 kdy: 18. 03. 2015, 22:28:52 »
Kdyz uz tak grep "stahovany soubor" log, zbytecne pouziti more, kdyz uz tak cat a neco more.

« Odpověď #5 kdy: 18. 03. 2015, 22:53:49 »
Díky za odpověď, ale kde najdu ten log.txt? Připojil jsem se přes ftp a prohledal všechny adresáře, ale nikde nic.

aaa

« Odpověď #6 kdy: 18. 03. 2015, 23:04:19 »
Díky za odpověď, ale kde najdu ten log.txt? Připojil jsem se přes ftp a prohledal všechny adresáře, ale nikde nic.

Jestli tam ten log nekde je tak se bude spis menovat access_log nebo nejak tak, jestli tam neni budes si muset asi udelat php script (nebo nejaky jiny jestli to ten hosting umi), ktery si nekam ulozi ze se soubor stahoval a pak browseru vrati ten soubor (nebo ho na nej presmeruje).

#

« Odpověď #7 kdy: 19. 03. 2015, 11:14:41 »
No mam pocit, ze zrovna u webhostingu nebyva beznej pristup k apache (nginx etc ...) logum.

Budto si to osetri primo v tvym kodu a nekam do db si inkrementuj pocet stazeni, nebo si na ten webhosting hod neco jako piwik / ga a podobne a mer to pres ne. Samozrejme je to kanon na vrabce pokud chces jen jeden soubor, ale pro dlouhodobejsi sledovani ruznych trendu, unikatnich/vracejicich se uzivatelu a podobne sou to velmi vhodny nastroje.

toJeJedno

« Odpověď #9 kdy: 19. 03. 2015, 11:39:27 »
Díky, to vyzerá dobre. Akorát tá URL sa nebude otvárať v prezerači internetu, ale v mobilnej aplikácii. Ale možno to bude fungovať.

« Odpověď #10 kdy: 19. 03. 2015, 22:36:12 »

Vyskúšal som to aj s aplikáciou a funguje to super! Díky.