Prázdný obsah storage v Proxmoxu VE

Prázdný obsah storage v Proxmoxu VE
« kdy: Dnes v 17:40:13 »
Dělám něco špatně, když v proxmoxu chci definovat úložiště s ISO obrazy takto:
Datacenter- storage - Add : cifs ,... Content : disk image, iso image.  z seznamu vyberu správný bod sdílení.
Zadaná cesta už obsahuje nějaké iso soubory.

Je potřeba dát někde něco jako refresh /rescan nebo to takhle nefunguje a tedys repozitář iso Images bude obsahovat jen  to, co tam uploaduju ručně já?? To se asi zbláznili, to  mám znovu nahrávat všechny iso souboru  že nejdřív je browser stáhne přes cifs mount na notebooku prvně a podruhé je uploaduje na ten proxmox, aby proxmox je v zápětí zapsal na cifs mount téhož nasu? nebo je problém s právy cifs mountu?  Nebo v té složce mám vytvořit nějaký config/ini soubor, aby se to probralo?

Divný na tom mi je, že ls  -l /mnt/pve/nas-iso-adresar  mi vypíše obsah s iso soubory, user:group je root:root a z shellu proxmoxu jsou čitelné.

Řeším problém, že chci vytvořit VM a chci mu jako ISO instalační image předat soubor z nasu a takhle mi to přišlo podle nápovědy správné řešení. Ale výsledkem je prázdný seznam  na dvou místech: v  vybíracím seznamu dialogu Vm-Add-OS:iso image ze storage nas-iso-adresar a v nově přidaném storage  Datacenter-mujuzel-nas-iso-adresar- Iso images je prázdno