Asi uz chapu, v cem je problem. Ty tvrdis, ze na zaklade toho muzes kandidata odmitnout, a to mas mozna pravdu (s tou vyhradou, ze testy osobnosti nejsou podstatne efektivnejsi nez testy dovednosti). Kdezto ja tvrdim, ze na zaklade toho nemuzes kandidata prijmout. Coz je v podstate duvod, proc mi to nepripada (spolecensky) uzitecne, asi ze stejnych duvodu proc Facebook nema tlacitko "hate".
Ne, já nic netvrdím. Jenom nesouhlasím s tvými tvrzeními, že to je na nic, nemá to použití a je to šarlatánství. Já si myslím (laicky), že na tom něco bude a pokud člověk zná limity, tak se to dá jako nástroj na něco použít a vůbec mě neudivuje, že to někdo na něco používá.
Pokud vím, v HR se používají daleko otřesnější metody. V první linii, kdy ti přijde stovky životopisů, vyhážeš první várku kvůli úplným blbostem. A taky bys mohl říct, žes třeba vyházel talenty. No jo, máš pravdu, ale takhle to prostě na světě chodí...
odkazovanou studii jsem proletěl velice rychle a nic o korelaci schopností a typu osobnosti jsem nenašel
Pokud je v populaci 40% světlovlasých a mezi developery jenom 5%, tak to minimálně stojí za zamyšlení.