Poškozené foto JPEG

Vít Šild

Poškozené foto JPEG
« kdy: 02. 01. 2015, 22:11:21 »
Dobrý den,
hledám nějakou radu co může být špatně.
Mám problém s JPEG fotkama které mám archivovány na externím disku.
Nejdou mi najednou načíst a nebo se mi zobrazí pouze barevné šmouhy.
Zkoušel jsem i fotky co mám ještě v pc a ten samý problém.
Antivirový program i windows používám dlouhé roky oficiálně, prohlížeč foto mám od zoneru.

děkuji za jakoukoliv radu.
« Poslední změna: 04. 01. 2015, 21:22:05 od Petr Krčmář »

Re:poškozené foto JPEG
« Odpověď #1 kdy: 02. 01. 2015, 23:01:27 »
A v jiným počítači se zobrazí OK?
Bible Kralická, přísloví 26

3 Bič na koně, uzda na osla, a kyj na hřbet blázna.
7 Jakož nejednostejní jsou hnátové kulhavého, tak řeč v ústech bláznů.
14 Dvéře se obracejí na stežejích svých, a lenoch na lůži svém.
27 Kdo jámu kopá, do ní upadá, a kdo valí kámen, na něj se obrací.

Krleš!

Vít Šild

« Odpověď #2 kdy: 02. 01. 2015, 23:08:51 »
Foto se zobrazuje špatně i na jiných pc.

Lol Phirae

« Odpověď #3 kdy: 02. 01. 2015, 23:51:43 »
Máš to zavirovaný... ať žijou Widlous. Lael ti určitě poradí.  ;D

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 03. 01. 2015, 00:57:16 »
Ted je otazka, jak velka je sance, ze chytne virus, ktery provadi presne opacnou transformaci. Rekl bych, ze mala, takze to asi muze vsechno smazat i s Widlema.

brk

« Odpověď #5 kdy: 03. 01. 2015, 11:36:18 »
Hmm, koukám, že tyhle současné šifrovací potvory začínají být problém. Mám šanci nějak jednoduše omezit, aby mi byl uživatel schopen změnit na serveru jen určitý počet soubor za daný čas?

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 03. 01. 2015, 12:14:36 »
Mám šanci nějak jednoduše omezit, aby mi byl uživatel schopen změnit na serveru jen určitý počet soubor za daný čas?

Pokud je server linuxovy, muzete fotkam nastavit immutable flag a pak at si widlacke viry radi, fotky nezmeni, i kdyby trakare padaly.

ptc

« Odpověď #7 kdy: 03. 01. 2015, 12:23:37 »
Windowsacke viry?

Cryptolocker existuje zjevne i pro linux, kdyz nam borec donesl svuj notas s Ubuntu kde mel zasifrovana vsechna data v HOME (cca 600 GB) :-) Koukal na to jak cerstve vyorana mys.

On je to celkem problem, kdyz kazdy kdo pouziva linux ma pocit ze se ho viry netykaji, takze nema antivir a kazda v jave napsana potvora na webu dokaze zasifrovat vsechna data kam se dostane :-)

boy

« Odpověď #8 kdy: 03. 01. 2015, 13:15:41 »
Windowsacke viry?

Cryptolocker existuje zjevne i pro linux, kdyz nam borec donesl svuj notas s Ubuntu kde mel zasifrovana vsechna data v HOME (cca 600 GB) :-) Koukal na to jak cerstve vyorana mys.

On je to celkem problem, kdyz kazdy kdo pouziva linux ma pocit ze se ho viry netykaji, takze nema antivir a kazda v jave napsana potvora na webu dokaze zasifrovat vsechna data kam se dostane :-)

Nebylo by to dobry tema pro zpravicku ? Priznavam, ze je to prekvapeni i pro me. Dival jsem se na stranky Ubuntu, co pisou o virech, a o tehle hrozbe jsem tam nic nevidel.

Sadam

« Odpověď #9 kdy: 03. 01. 2015, 13:54:48 »
Windowsacke viry?

Tak to ze nekdo spousti java pluginy na webu je jen jeho blbost...

Rejpal

« Odpověď #10 kdy: 03. 01. 2015, 14:30:14 »
Njn, na albánský virus je každá IT Security krátká...

« Odpověď #11 kdy: 03. 01. 2015, 21:14:15 »

A neztratil spíš heslo od zašifrované domovské složky  ;D? Připadá mi to pravděpodobnější.
Bible Kralická, přísloví 26

3 Bič na koně, uzda na osla, a kyj na hřbet blázna.
7 Jakož nejednostejní jsou hnátové kulhavého, tak řeč v ústech bláznů.
14 Dvéře se obracejí na stežejích svých, a lenoch na lůži svém.
27 Kdo jámu kopá, do ní upadá, a kdo valí kámen, na něj se obrací.

Krleš!

brk

« Odpověď #12 kdy: 03. 01. 2015, 21:38:17 »
A neztratil spíš heslo od zašifrované domovské složky  ;D? Připadá mi to pravděpodobnější.
Tomu bych asi taky věřil víc. Nebo, že měl celý home nasdílený sambou a udělala to jiná mašina?

Nedávno se mi stalo, že se na cca měsíc starém notebooku od HP z nějakého důvodu posral ten jejich od výroby instalovaný soft na šifrování disků a Windows prostě nenajely. Uživatel měl vše důležité na serveru, pošta v Exchange a jelikož bylo pro něj důležitější, kdy zas bude notebook fungovat, než jestli se povede vytáhnout tu trošku dat, co byla jen tam, tak jsem obnovil image, ale taky celkem nepříjemná situace.

brk

« Odpověď #13 kdy: 03. 01. 2015, 21:43:27 »
Pokud je server linuxovy, muzete fotkam nastavit immutable flag a pak at si widlacke viry radi, fotky nezmeni, i kdyby trakare padaly.
Já spíš myslel obecně na nějakém linuxovém serveru. Ti uživatelé s těmi daty pracovat musí. Jde mi o to, ať nějaký ocas, co podobnou breberku chytí a pro jistotu nechá přes noc zapnutý počítač, ať nepozorovaně nezašifruje půlku serveru. Ona i ta obnova dat ze záloh nějakou dobu trvá.

UtekarUtikaci

Re:Poškozené foto JPEG
« Odpověď #14 kdy: 18. 02. 2015, 00:25:45 »
Ty šifrovací viry jsou pěknej hnus (něco jako "policejní virus"). Zatímco u většiny virů stačí přeinstalovat widle nejlépe na Ubuntu (taky to teda některé můžou přežít), tohle svinsto zničí všechna data i na všech připojených médiích. A nedá se s tim udělat nic. Možná tak Rainbow Tables když víš co je to za šifru a heslo neni moc dlouhý.

Zvláště ten virus na Ubuntu mě vyděsil.