Kde hledat odborníky na drobné domácí práce?

Ahoj všem,
potřeboval bych poradit, kde najít spolehlivé odborníky na drobné domácí práce, jako je montáž nábytku, opravy v domácnosti nebo třeba pomoc s úklidem. Máte nějaké osvědčené tipy nebo doporučení?

Zajímalo by mě, jestli využíváte spíš doporučení od známých, nějaké aplikace nebo webové stránky? Co se vám osvědčilo a proč?

Předem díky za všechny tipy! 😊

Re:Kde hledat odborníky na drobné domácí práce?
« Odpověď #1 kdy: Dnes v 16:54:12 »
na drobné domácí práce, jako je montáž nábytku, opravy v domácnosti nebo třeba pomoc s úklidem

Na takové věci používám sebe, ve spolupráci s drahou polovičkou :-). Trochu nevýhoda je občas nedostatek času, ale jinak si to udělám zadarmo, kdy mně to vyhovuje a většinou k plné spokojenosti.

« Odpověď #2 kdy: Dnes v 17:03:41 »
Ideálně jak píše předřečník, nejrychlejší a nejkvalitnější je si to udělat sám(kor ta montáž skříněk), na co si netroufnu poptám kámoše. Když bych to vzal do detailu, tak i vyměnit olej nebo přehodit gumy na autě je nejlepší doma - časově je to rychlejší(stačí mít nájezdy za cca 1500, dobrý hever a aku rázový utahovák, olej na BMW vyměním i s přípravou a úklidem za 0.5h, materiál za 1200kč, gumy přehazuju za 20min) za rok ušetřím 20k kč a když budu uvažovat 2h svýho času na výměnu co mě stojí autorizák, tak i 6 svých hodin a to se vyplatí :-) !

CPU

• 943
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: Dnes v 17:27:33 »
Tady jsou odborníci úplně na vše  :P

« Odpověď #4 kdy: Dnes v 17:33:11 »
Osobně přes známý. Třeba uklízečku jsem takhle sehnal. Případně internet...

Nějak by mě zajímalo v jakém oboru pracují předřečníci, protože práce v IT je poměrně o dost líp placená než práce třeba uklízeček. A jelikož je život krátký, přijde mi osobně nesmysl ho plýtvat na věci které člověk nutně dělat nemusí, není to jeho koníček a může si na to zaplatit někoho jiného, který (navíc) za to požaduje méně než by člověk případně vydělal za hodinu.

> Trochu nevýhoda je občas nedostatek času
A to je přesně ono, nedostatek volného času... Osobně si vážím svoji hodinu volného času na dvojnásobek toho co vydělám v práci. Takže si opravdu vybírám co musím nutně udělat (nebo je opravdu hodně drahé když to dělá někdo jiný) a na ten zbytek si raději někoho zaplatím. Abych pak totiž nezjistil že místo relaxu (který je potřeba pokud má člověk podávat dobrý výkon v práci), věnování se koníčům a vzdělávání se v oboru (což je můj koníček taky) dělám akorát dokola věci které mě nebaví (třeba jako větší úklid)

« Odpověď #5 kdy: Dnes v 17:48:21 »
Nějak by mě zajímalo v jakém oboru pracují předřečníci, protože práce v IT je poměrně o dost líp placená než práce třeba uklízeček. A jelikož je život krátký, přijde mi osobně nesmysl ho plýtvat na věci které člověk nutně dělat nemusí, není to jeho koníček a může si na to zaplatit někoho jiného, který (navíc) za to požaduje méně než by člověk případně vydělal za hodinu.
To porovnávní hodinových mezd je úplně mimo, pokud nejsem živnostník, který si vyúčtuje tolik hodin, kolik práce si nasmlouvá. Pokud je člověk zaměstnanec, tenhle argument padá (což není v rozporu s tím, že někdo radši za tu práci zaplatí někomu jinému). No a co se týká třeba uklízečky - asi opravdu nepotřebuju, aby mi někdo cizí pravidelně pobíhal po bytě a prohrabával se mými věcmi.

Citace
Takže si opravdu vybírám co musím nutně udělat (nebo je opravdu hodně drahé když to dělá někdo jiný) a na ten zbytek si raději někoho zaplatím.
Jasně, že třeba při rekonstrukci bytu jsem si na většinu prací (voda/plyn, rozvody elektřiny, zednické práce) někoho zaplatil. Sice bych si hodně z toho udělal sám, ale na to fakt čas nebyl. Na druhou stranu jsem pak nejednou musel něco opravovat nebo dodělávat sám, takže asi tak. Sice by se to bylo asi dalo reklamovat, ale nakonec by s tím bylo jen víc stresu, zase bych čekal, než to spraví, a nikde by nebyla jistota, že to už bude tak, jak by podle mě mělo být.

Nicméně chápu, že každý má jiné preference, zručnost, chuť něco udělat rukama a tak.

« Odpověď #6 kdy: Dnes v 17:59:58 »
potřeboval bych poradit, kde najít spolehlivé odborníky na drobné domácí práce, jako je montáž nábytku, opravy v (...)

Taková možná blbá otázka...
Zkusil ses zeptat sám sebe, kolik by sis TY za takovou ODBORNĚ a se zárukou provedenou práci představoval hodinovou sazbu? A položil sis pak otázku, jestli jsi ochoten takovou sazbu zaplatit?

« Odpověď #7 kdy: Dnes v 18:01:36 »
Párkrát jsem použil https://www.supersoused.cz
Taky https://www.nejremeslnici.cz, ale tam už to nefunguje myslím tak jako dřív a je to spíš na větší zakázky?

Wasper

• 129
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: Dnes v 18:05:48 »
Osobně přes známý. Třeba uklízečku jsem takhle sehnal. Případně internet...
Pres znamy souhlas, ten internet - no uklizecku asi ano (pokud tam neni co ukrast), zednika/topenare/elektrikare/... bych si teda bez velmi dobre reference takhle netroufnul.

Citace
Nějak by mě zajímalo v jakém oboru pracují předřečníci, protože práce v IT je poměrně o dost líp placená než práce třeba uklízeček. A jelikož je život krátký, přijde mi osobně nesmysl ho plýtvat na věci které člověk nutně dělat nemusí, není to jeho koníček
No prave. Konicek, oddych od prace je jednou z hlavnich motivaci. Prekvapiva spousta lidi z IT delaj naprosto ne-IT veci (nekteri vedle prace, jini se na IT obor proste vykaslali uplne), jeden dela kovarinu, dalsi ma doma male hospodarstvi, jinej vari pivo, vcelarstvi je taky v IT dost oblibene, dva rezbare bych taky jeste znal...

A druha vec je, ze pri tom, jak kvalitni remeslniky lze obcas sehnat, tak to znamena si platit remeslnika (kvalitni maji navic cekacky v mesicich), platit si k nemu stavebniho dozora, ktery toho remeslnika bude hlidait, kontrolovat je oba - kdyz je clovek alespon trochu zrucny, tak hodne rychle prijde na to, ze za stejny cas si to udela sam, a jeste mu zustanou penize za ty remeslniky ;-)

Edit: Osobne teda platim lidem jen za ty nejpomocnejsi prace (vykopat a odvezt nekolik kubiku zeminy z podlahy treba fakt delat nebudu), nebo pak "papirove" prace kvuli razitku - elektrorevize etc.

« Poslední změna: Dnes v 18:07:50 od Wasper »

« Odpověď #9 kdy: Dnes v 18:21:56 »
V hospodě, tam seženeš / zjistíš všechno.

Ahoj všem,
potřeboval bych poradit, kde najít spolehlivé odborníky na drobné domácí práce, jako je montáž nábytku, opravy v domácnosti nebo třeba pomoc s úklidem. Máte nějaké osvědčené tipy nebo doporučení?

Zajímalo by mě, jestli využíváte spíš doporučení od známých, nějaké aplikace nebo webové stránky? Co se vám osvědčilo a proč?

Předem díky za všechny tipy! 😊

« Odpověď #10 kdy: Dnes v 18:36:21 »
Ideálně jak píše předřečník, nejrychlejší a nejkvalitnější je si to udělat sám(kor ta montáž skříněk), na co si netroufnu poptám kámoše. Když bych to vzal do detailu, tak i vyměnit olej nebo přehodit gumy na autě je nejlepší doma - časově je to rychlejší(stačí mít nájezdy za cca 1500, dobrý hever a aku rázový utahovák, olej na BMW vyměním i s přípravou a úklidem za 0.5h, materiál za 1200kč, gumy přehazuju za 20min) za rok ušetřím 20k kč a když budu uvažovat 2h svýho času na výměnu co mě stojí autorizák, tak i 6 svých hodin a to se vyplatí :-) !

Nevím jak u BMW, ale u našich patnáct až pětadvacet let starých aut (Fiat, Daewoo, Škoda) mi olej což potřebuju tak jednou za dva roky vymění soused za tisícovku (plus materiál, samozřejmě) a gumy přehodí tak za sedm stovek. Marně přemýšlím, kde ušetříte těch dvacet tisíc ročně...