Osobně přes známý. Třeba uklízečku jsem takhle sehnal. Případně internet...
Pres znamy souhlas, ten internet - no uklizecku asi ano (pokud tam neni co ukrast), zednika/topenare/elektrikare/... bych si teda bez velmi dobre reference takhle netroufnul.
Nějak by mě zajímalo v jakém oboru pracují předřečníci, protože práce v IT je poměrně o dost líp placená než práce třeba uklízeček. A jelikož je život krátký, přijde mi osobně nesmysl ho plýtvat na věci které člověk nutně dělat nemusí, není to jeho koníček
No prave. Konicek, oddych od prace je jednou z hlavnich motivaci. Prekvapiva spousta lidi z IT delaj naprosto ne-IT veci (nekteri vedle prace, jini se na IT obor proste vykaslali uplne), jeden dela kovarinu, dalsi ma doma male hospodarstvi, jinej vari pivo, vcelarstvi je taky v IT dost oblibene, dva rezbare bych taky jeste znal...
A druha vec je, ze pri tom, jak kvalitni remeslniky lze obcas sehnat, tak to znamena si platit remeslnika (kvalitni maji navic cekacky v mesicich), platit si k nemu stavebniho dozora, ktery toho remeslnika bude hlidait, kontrolovat je oba - kdyz je clovek alespon trochu zrucny, tak hodne rychle prijde na to, ze za stejny cas si to udela sam, a jeste mu zustanou penize za ty remeslniky ;-)
Edit: Osobne teda platim lidem jen za ty nejpomocnejsi prace (vykopat a odvezt nekolik kubiku zeminy z podlahy treba fakt delat nebudu), nebo pak "papirove" prace kvuli razitku - elektrorevize etc.