Kde koupit 10m HDMI kabel?

Kde koupit 10m HDMI kabel?
« kdy: Dnes v 16:54:25 »
Netušíte prosím kde se dá koupit cca 10m HDMI kabel, který bude mít na jedné straně standardní HDMI konektor a na druhé straně micro HDMI nebo USB C, kam by se dala redukce, aby z toho byl taky standardní HDMI konektor.

Potřebuji protáhnout průchodkou v podhledu k projektoru, ale samozřejmě mi standardní HDMI průchodkou neprojde :-)

Díky za případné info!

Re:10m HDMI kabel
« Odpověď #1 kdy: Dnes v 17:27:32 »
Je to sice piplačka, ale taky by se nabízelo řešení jeden z těch konektorů ustřihnout a po protažení tam připájet nový. A ano, už jsem to dělal a zrovna shodou okolností na 10m HDMI kabelu (s klasickými HDMI konektory). Proto vím, že to je piplačka, ale výsledek byl úspěšný :).
Největší pakárna byla sehnat za smysluplnou cenu ty HDMI konektory. Nějaké mi zbyly, kdybych tu kravinu někdy opakoval :D.

No, anebo risknout třeba Allegro apod.

jjrsk

• 601
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: Dnes v 17:27:37 »
Velice pravdepodobne ti takovej kabel nebude fungovat ani bez redukci. Mnohem lip nejspis pochodis s krabkama, ktery to poslou po eth kabelu, kterej si pripadne nacvaknes jak dlouhej potrebujes. Jen to bude mit nejakou tu latenci navic.

« Odpověď #3 kdy: Dnes v 17:29:39 »
Velice pravdepodobne ti takovej kabel nebude fungovat ani bez redukci.
… bych si dovolil označit za velice odvážné tvrzení. Mám na to standardní odpověď č. 112: Hmm, ale mně to funguje.

« Odpověď #4 kdy: Dnes v 18:31:20 »
To je klasicky nekonečná debata. V tom, jestli to bude chodit, hraje roli spousta proměnných. Šířka pásma (resp. rozlišení, refresh a bitová hloubka), kvalita konkrétního vysílače (source) a přijímače (sink), provedení konkrétního kabelu (tenké AWG28 vs silnější vodiče např. AWG24, stínění), ale samozřejmě také počet přechodů a toho jak pasují konektory.
Proto se můžete při hledání dobrat toho, že jeden výrobce například říká, že přímé propojení pasivním kabelem garantuje na 15 stop, a jiný říká třeba, že ve FHD to chodí i na 50 stop.
Já jak už jsem tu někde psal, tak ze zkušenosti 5-7 metrů dá ve FHD téměř cokoliv. Vyšší rozlišení a délky se bohužel musí konkrétně vyzkoušet.. může to šlapat bez problémů jako WIFTovi, nebo také bohužel vypadávat a "sněžit".

Já bych asi neřešil žádný microHDMI (což bývají většinou krátké, tenké kabely na nějaké lokální spojení), ale sehnal výkružák a pokud to půjde, tak zvětšil tu průchodku v podhledu. S normálními HDMI koncovkami je pak velký výběr různých kabelů.
Nebo pokud by se mi do toho nechtělo, tak bych tam natáhl Cat6 UTP patchcord a extender.
https://www.alza.cz/alzapower-patch-cat6-utp-10m-cerny-d12481402.htm

https://www.alza.cz/premiumcord-4kx2k-60hz-hdmi2-0-extender-na-60m-pres-jeden-kabel-cat6-6a-7-levne-d12506492.htm
resp. ten samý model u distributora:
https://www.krup.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=7681
Tenhle extender má POC (power over cable), takže stačí připojit adaptér jen na straně u vysílače.

Re:Kde koupit 10m HDMI kabel?
« Odpověď #5 kdy: Dnes v 19:49:19 »
Jak tvrdí předřečník Šmucr, převodník na ethernet kabel je jediná skutečně funkční věc.
Takže si sežeň něco podobného, ale toto konkrétně je plně funkční.
PremiumCord 4Kx2K@60Hz HDMI2.0 extender na 60m přes jeden kabel Cat6/6a/7

Nesnaž se vymýšlet něco jiného.