Ohledne to zeme kde zit. Ja jsem maly cestovatel a par zemi na ruznych kontinentech jsem uz procestoval a cim vice jsem toho procestoval tak tim vice jsem stastny ze ziju v CR.
Zazil som to podobne. V mojom pripade som sa chcel prestahovat do Barcelony. Bohuzial najst byvanie bolo prakticky nemozne. tl;dr mal som pokec s taxikarom a mal dobru radu ze clovek by mal zit v mensej a lacnejsej krajine a proste chodit len castejsie na dovolenky. Lebo naozaj ta trava za plotom nie je o moc zelensia, ak vobec, nez ta domaca. Clovek tiez kompletne ignoruje kulturny a jazykovy aspekt a ze veci proste funguju uplne inak.
Z mojho pohladu by clovek mal riesit byvanie v zahranici len ak je financne za vodou a proste chce byvat v londyne a/alebo kuala lumpur alebo na kanaroch. Proste je to jedno lebo nema ziadne zavezky ktore ho drzia niekde. Za druhe, ak ide o dobre zamestnanie alebo riadenie biznisu. Za tretie, vzdialena rodina a podobne.
Ale zase na druhu stranu je tu aj pristup Nomad Capitalist a teda ze mat poriesene byvanie vo viacerych krajinach. Namiesto 3-izbaku v Prahe lepsie kupit 3 garzonky, kazdu v inej krajine. Clovek tak potom zije uplne inym stylom a niekomu to proste sedi byt kazde 2-4 mesiace v roku uplne inde a mat tu slobodu a tiez nemusiet vlacit so sebou kufre a byt proste vzdy doma. Rodina je samozrejme problem, teda ak ide o skolku/skolu pre deti hlavne a stabilne zazemie.