Možná jste už byli v podobné situaci a budete mi moci nějak poradit: V práci mám kolegu, co je - slušně řečeno - v myšlení velmi pomalý. Vše se mu musí vysvětlovat pětkrát (a stejně to je k ničemu), neumí se vyjadřovat, píše děsný kód a ke všemu se chová povýšeně (přitom by to mělo být naopak) a myslí si, jak je z nás nejlepší (teď si po večerech dodělává maturitu, to jen tak pro dokreslení). Bylo by mi to jedno (ať si to řeší vedení), kdybychom ovšem nedělali na stejném projektu. Šéfovi jsem se snažil lecos v tomto ohledu taktně naznačit, ale taky není zrovna veleduch a žere mu, že odvádí nadprůměrně dobrou práci. Normálně se na fórech neptám, ale tohle je netechnická záležitost, se kterou jsem se nikdy nesetkal a chtěl bych to vyřešit nějak decentně. Máte někdo s takovou situací zkušenosti?
V zasade nas v zivote potkavaji vyzvy. A jako takovou ji muzes vzit, tj. pomoci ve finale nenasilne s maturitou a zaroven mu osvetlit, ze neni urcite ten nejlepsi na svete, ale tak, aby to prezil. A zaroven muzes pracovat na osviceni sefa v tom, jak realne vedet, kdo je a kdo neni dobry v tom co realne dela, a ze to nemusi nutne znamenat nekoho vyhodit, ale treba zmenit pristup k dotycnemu, nebo ho dat na jiny projekt, pokud jsou moznosti.
A nebo se na to vyser a jdi si za svym snem, protoze mi to trochu prijde, ze tvuj sef a ten kolega tam uz ten svuj prozivaji a mozna do nej ty prave nezapadas. Styd se :-))))