IT a znalost více cizích jazyků

Re:IT a znalost více cizích jazyků
« Odpověď #30 kdy: 15. 12. 2021, 21:10:57 »
Začal bych určitě s tou němčinou, protože v ní mám na čem stavět...
Výborně. K tomu bych zmínil dvě debaty, která tady proběhly. Ono jich bylo asi víc, ale tyhle měly Němčinu přímo v subjectu.

Citace
tenhle semestr jsem neměl skoro žádný volný čas, pracovat při studiu bych na 100 procent nezvládl...
...palec nahoru za svědomitý a pečlivý přístup ke studiu. A... odhadnout svoje síly, a pracnost úkolu, má taky svoji hodnotu.

« Odpověď #31 kdy: 16. 12. 2021, 07:20:40 »
Zkus se podívat jaké jsou možnosti Erasmu v Německu-Rakousku. Za rok budeš mít parádní Němčinu a bude to zábava.

Co se týče práce při studiu, tak pokud budeš chtít-muset hledej práci mimo obor. Bude to hůř placené, ale rád vpomínám na letní práci v ocelárce, kde jsem šest týdnů zajišťoval německou korespondenci, nebo práci na call centru internetového providera. Na call centru to bylo zajímavé i z pohledu, že holky tam rozuměli počítačovým sítím víc než já a standard vzdělání filosofická fakulta. Praxi tím získáš a programátorskou praxi doženeš za půl roku po nástupu do práce. S tím bych si hlavu nelámal.

Kolem IT je dost jiné práce, než jen programování, ale nezapomeň že v každé skupině je polovina lidí podprůměrných :) a na VŠ ses určitě nedostal jen tak. Základ je dělat co tě baví, jen tak tomu budeš ochotný dát hromadu času, aby ta práce měla nějaký význam.

« Odpověď #32 kdy: 16. 12. 2021, 10:31:19 »
Zdravím, chtěl bych se zeptat na váš názor na užitečnost cizích jazyků v oblasti IT.

...Myslím si, že bych se do pár let dokázal naučit německy a popř. i polsky...

Asi takhle - s chytrým němcem se domluvíš anglicky a s tím blbým mluvit nechceš  ;D

Idris

• 2 286
    • Zobrazit profil
« Odpověď #33 kdy: 16. 12. 2021, 10:42:19 »
Zdravím, chtěl bych se zeptat na váš názor na užitečnost cizích jazyků v oblasti IT.
...Myslím si, že bych se do pár let dokázal naučit německy a popř. i polsky...
Asi takhle - s chytrým němcem se domluvíš anglicky a s tím blbým mluvit nechceš  ;D
Není nad rady na Rootu :D

Vutak

« Odpověď #34 kdy: 16. 12. 2021, 13:48:26 »
Lidí bez logického myšlení už jsem zažil hodně  :( .Myslím ale, že žádný z nich si nikdy nebyl vědom svého handicapu. Právě naopak, často nějakou povrchní znalost povyšovali nad logiku. Řekl bych, že Tvoje sebereflexe je důkazem, že máš schopnost se hodně rozvíjet  8) .

« Odpověď #35 kdy: 17. 12. 2021, 08:56:10 »
Urcite nemcina. V Reichu dobre plati
Kolik v průměru?
6kEUR+ je v DE a AT takovy bezny plat v IT, rekl bych. A to jdete domu vecer s cistou hlavou, ne sedreny jak tady.

« Odpověď #36 kdy: 17. 12. 2021, 10:05:01 »
Je podle Vás lepší práce+život v Rakousku, nebo Německu?
Vzhledem k tomu, že chci mít blízko do alp, tak z Německa připadají v úvahu jen Bavorsko a Bádensko-Wurtenbersko.
Norimberk, Mnichov, Víděň, Salzburg, atp.

« Odpověď #37 kdy: 17. 12. 2021, 10:51:26 »
Je podle Vás lepší práce+život v Rakousku, nebo Německu?
Vzhledem k tomu, že chci mít blízko do alp, tak z Německa připadají v úvahu jen Bavorsko a Bádensko-Wurtenbersko.
Norimberk, Mnichov, Víděň, Salzburg, atp.
Z hlediska zivota na miste mohu posoudit pouze AT, byl jsem 4 roky ve Vidni. Zivot ve meste super, podminky pro sport (zvlaste cyklisty) idealni. Ceske pivo v supermarketu levnejsi nez u nas ;-) Kazdym rokem tam zacina byt vice "cerno", nekomu to ale nemusi vadit, me casem uz ano. Takze jsem zmenil modus operandi a pracuji pro nemce z CZ ;-)

« Odpověď #38 kdy: 17. 12. 2021, 10:57:19 »
Jo a tech platu tam mate 14.

ZAJDAN

• 2 087
    • Zobrazit profil
« Odpověď #39 kdy: 17. 12. 2021, 11:28:11 »
Z hlediska zivota na miste mohu posoudit pouze AT, byl jsem 4 roky ve Vidni. Zivot ve meste super, podminky pro sport (zvlaste cyklisty) idealni. Ceske pivo v supermarketu levnejsi nez u nas ;-) Kazdym rokem tam zacina byt vice "cerno", nekomu to ale nemusi vadit, me casem uz ano. Takze jsem zmenil modus operandi a pracuji pro nemce z CZ ;-)
Souhlasím, a nejen ve Vídni. Prostředí v Rakousku se hodně změnilo. Lépe už bylo.
Vesele, vesele do továrny dělník běží...vesele, vesele do továrny jde. Vesele se usmívá když mu soustruh zazpívá...vesele, vesele do továrny jde. Vesele si poskočí když se soustruh roztočí ...vesele, vesele do továrny jde.

Michal ZOBEC

• *
  • 33
  • IT Consultant & Architect & Developer
    • Zobrazit profil
    • Michal ZOBEC LinkTree
« Odpověď #40 kdy: 21. 12. 2021, 20:21:09 »
ono to má dvě roviny ty jazyky.

první rovina: chceš zůstat celý život v čr a pracovat jen pro české firmy? pokud ano, nepotřebuješ jazyky. pokud ne, okolo máme německo a rakousko, následně polsko a další země ... nevím úplně jestli má smysl se tlačit do polska, i když i tam jsem dostal nabídky, mě osobně láká německo, nebo rakousko. nejlepší zemí pro mne je anglie, to bych asi zvažoval vždy. na druhou stranu, všude je angličtina už běžná, zvláště v it oboru, což tento požadavek splňuješ. pokud tě láká francie, tam je francouzština nutnost, běžně francouzi neradi prý mluví anglicky, pokud vůbec umí.
druhá rovina: v některých případech můžete řešit vícejazyčné prostředí informačních systémů/aplikací/webů. já jsem bohatě využil znalosti ruštiny, resp. azbuky. a taky si užil korejštiny, čínštiny a japonštiny ... ne že bych je uměl, ale musel jsem v těchto jazycích nějaké aplikace testovat ... šlo tedy o vícejazyčné prostředí ve smyslu produktu. tam se ti jazyky taky můžou hodit, ale myslím, že by ti stačily jen základy.
Michal ZOBEC
OnPremise & Cloud IT Consultant & Architect & Developer.
More: https://zob.ec/mylinktree