Mazání příspěvků pod články

Mazání příspěvků pod články
« kdy: 13. 06. 2025, 14:54:46 »
Proč se pod články mažou příspěvky, které nejsou toxické ani závadné a jen upozorňuji autora článku na chyby v textu? To vskutku Root po tolika letech fungování zavedl v rukou Krčmáře cenzuru? Kdyby to Johanka viděla.. :(

Re:Mazání příspěvků pod články
« Odpověď #1 kdy: 13. 06. 2025, 15:59:46 »
Nemá smysl číst ironizující diskusi o tom, že někde byla chyba, která už tam není. To nemá žádnou hodnotu, jen to zbytečně zapleveluje prostor, kde by se mohlo diskutovat k tématu. Přesně proto jsme už před lety zavedli možnost odeslat hlášení o chybě přímo redakci, aby to neleželo v diskusi. Většina lidí to chápe a ten formulář používá.

« Odpověď #2 kdy: 13. 06. 2025, 19:34:07 »
Rozumím. Nicméně pořád je to mazání, cenzura. Na Rootu. Smutné.

« Odpověď #3 kdy: 14. 06. 2025, 00:02:03 »
Rozumím. Nicméně pořád je to mazání, cenzura. Na Rootu. Smutné.
Ja Vám nevím. Mazání to samozřejmě je, ale ne každé mazání je cenzurou.

Je žádoucí hlídat nějakou úroveň diskuse.

« Odpověď #4 kdy: 14. 06. 2025, 08:04:28 »
Tak raději celou diskusi smažeme, ať má úroveň. Nebyl tam ani jeden z příspěvků jakkoliv závadný. Všímám si toho i u dalších článků a něco tu smrdí.

« Odpověď #5 kdy: 14. 06. 2025, 09:11:03 »
Tak raději celou diskusi smažeme, ať má úroveň.
Safra, chlape, proč hned ode zdi ke zdi? Má pro Vás snad moderovaná diskuse menší hodnotu než žádná diskuse?

Nebyl tam ani jeden z příspěvků jakkoliv závadný.
Jestli by se ale točili kolem (již opravené chyby), tak možná nejsou závadné, ale taky nic nepřináší, ne? Jakou mají hodnotu pak?

Všímám si toho i u dalších článků a něco tu smrdí.
Hele, za tenhle týden jsem viděl, že redakce smazala:
  • Příspěvky, který neobsahovali nic než urážky ostatních
  • Celkem rozsáhlou diskusi o politice.
  • A pravidelně maže různý reklamy na kasína a buhvíco (=spam)

Za mě je všechno opodstatněný. Myslíte, že je něco z toho špatně?

Nejkontroverznější by asi byla ta debata o politce, ale ta je celkem jednoznačně mimo téma root.cz. I v pravidlech diskusí je, že off-topic příspěvky se budou mazat. Pokud mám server o X, chci diskusi o X, a je pak v pořádku mazat diskuse o nesouvisejícím Y. Ne?

« Odpověď #6 kdy: 14. 06. 2025, 12:15:29 »
Proč se pod články mažou příspěvky, které nejsou toxické ani závadné a jen upozorňuji autora článku na chyby v textu? To vskutku Root po tolika letech fungování zavedl v rukou Krčmáře cenzuru? Kdyby to Johanka viděla.. :(

Řekl bych, že moderace je zde zrovna velmi slušná, cenzura by vypadala jinak. Příkladem je zrovna moje kritika u článku k IPv6 která procházela schválením před zobrazením. Při cenzůře by to nikdy schváleno nebylo, ale i když se očividně můj postoj velmi nelíbíl tak byl schválen a zobrazen do diskuze.

Podle mého to dává solidně najevo, že svoboda projevu tu je celkem příkladná a nejedná se jen o "pozitivní diskuzi" (safe space).

Co zde ale není je možnost zobrazit smazané/skryté příspěvky, aby si každý mohl udělat názor, pokud o to stojí. Hodně fór to má a tahle funkce tu chybí (mimo spam či jiné striktní porušení). Zvážil bych její nasazení, aby to bylo více otevřené.