Ahojte,
Pracujem na projekte pre embedded zariadenia v C, single/multi-thread model, POSIX standard. Prisla potreba ukladania nameranych dat na fyzicke medium.
Data su vo formate bud JSON alebo XML, key/value. Jedna "polozka" dat ma velkost od ~500b do ~3kb, encoding je utf-8. Data su asynchronne prijimane a spracovane, potom by mali byt logovane na fyzicke medium. Takze sa jedna o W operacie, ale kvoli "buducim" zmenam, by bolo vhodne implementovat RW operacie nad DB.
Poloziek je vsehovsudy asi 500/h, zariadenie je aktivne 6h/24h.
Chcem sa vyhnut znovuobjaveniu kolesa, existuje nejaka pekna implementacia v C ktora by mi zabezpecila potrebnu funkcionalitu, ale aby overhead nebol zas prilis velky?
1) SQLite - na takuto potrebu sa mi zdal overhead prilis velky, plny potencial by som nevyuzil...
2) NoSQL, skusil som asi dve implementacie, ale vsehovsudy, 500b zaznam + skoro 4kb junk-u okolo...
3) Napisat si svoju implementaciu v XML/JSON, (asi nebude tak efektivna co do I/O ale nebude az taky moloch...)
Otazka do plena, pozna niekto peknu vhodnu implementaciu na embedded zariadenia?
ktoru z bodov by ste na dany problem pouzili?
diky S.