Doporučte tankovou inkoustovou tiskárnu

Re:Doporučte tankovou inkoustovou tiskárnu
« Odpověď #45 kdy: 16. 12. 2025, 17:33:01 »
Ok, neoriginální toner je za pár kaček.
Teď k tomu připočteme fotoválec, který s neoriginály nemusí vydržet stejně dlouho jako s originály a na ceně vytištěné stránky se taky počítá.

Věděl jsi, že pro tisk jednostránkové úlohy na leserová tiskárně se odrbe fotoválec o 3 stránky? Resp. pro každý tisk se nejdříve projede komplet demagnetizace, pak teprve projede tisk a zase stránka demagnetizace a očištění?

Mám laserovou černobílou Brother DCP 1512E, má ji i mamka, mám ji asi 7 let, neoriginální fotoválec stojí asi 250 Kč, toner 200 Kč, tisknu minimálně, nezasychá, když chci něco barevně vytisknu si v práci, nebo v copy centru... to tak jednou za uherskej rok... barevné fotky tisknu v drogerii z flash...

Záleží jak kdo tiskne, já minimálně potřebuji nějaký lístek nebo něco, hlavně aby to nezasychalo a bylo spolehlivé.

Tyhle kydy jsou teorie, autor nezmiňuje konkrétní osobní zkušenosti. Bavme se o zkušenostech a ne o tom jedna paní ve fóru povídala a udělal jsem si názor. Moje zkušenost je takováto.

Re:Doporučte tankovou inkoustovou tiskárnu
« Odpověď #46 kdy: Dnes v 09:40:24 »
Precetl jsem celou diskusi a opravdu zajimave.
Ohledne mych zkusenosti:

Mam A4 foto a A4 multifunkci tankove tiskarny od Epsonu a je to PEKLO (tusim L800 a Ltisic neco).
To svinstvo porad zasycha a nahradni hlava stoji co nova tiskarna, tedy u foto asi 5500 Kc s tim, ze nova stoji 6000 a servis hlavu ODMITA prodat i zivnostnikovi nebo firme s tim, ze ji musi namontovat sam.

Takze jsem se klasicky nastval, rozebral je vsechny, hlavy vycistil, vyvaril, vydrhnul nejakym denaturovanym hnusem a pak je proplachl spravnymi inkousty, jsem opravdu nesetril a pak zase vzdy tisknou, dukud nezaschnou, je to jako boj s vetrnymi mlyny a vecnou vstupenkou na psychiatricke oddeleni.
Plus jak se tu psalo o odpadni nadrzce, tu samozrejme taky vymenuji, si tam rvu bunicinu. Je napevno v obou modelech vevnitr pod sroubkami.

K tomu mam jeste Laserovku cernobilou, kde se jednoduse daji koupit alternativni naplne i s foto valcem za snad 300 Kc.

Ja celkem hodne tisknu, jsem fotogra, ale jak jedu na dovcu, nebo na to kaslu, to proste zaschne.

Takze co bych doporucil.
1) koupit Brother, ktery si sam obcas pri necinnosti hlavy procisti
2) koupit laserovou tiskarnu, kde zasych nehrozi
3) koupit Epson, ktery kvalitou foto tisku je uzasny, pokud nekdo je fotograf a potrebuje tisknout na foto papiry, ALEEEEEEE ALEEEEEEE ALEEEEE!!! bych k nemu pripojil tiskovy server a naprogramoval si, ze jednou za tyden se vytiskne jedna A4, tisk je levny, inkoust nestoji nic.

Nechapu, ze to neni uz naimplementovano vsude, automaticke cisteni.
Jinak tato doba inkoustovych tanku a levnyc refilu do laserovek a obecne levnych laserovek a inkoustovek se mi strasne moc libi. Pamatuji prvni prototypy tankovych inkoustovych tiskaren na Invexu v roce 1999, kdy si borci tahali hadicky s nadrzi a my na to cumeli. Vsicni injekcnimi strikackami celi od inkoustu doplnovali male 18 ml naplne a laserovky staly majlant.

Dnes je opravdu krasna doba.

Ale, jak tu nekdo psal, pridal se "korporatismus" certifikaty, sifrovani, ty sifrovani jsem ja upgradoval v SAPu pres vsechny systemy a je to desna prace. Dnes se hlavne resi bezpecnost a stara zarizeni jsou vyhazovana pro bezpecnost. I vetsina upgradu, vypinani je ne kvuli funkcionalite, ale zvetseni bezpecnosti.

A pracovat s tiskarnami bylo, je a bude peklo! Nejhorsi prace v IT je byt na urade, ve skole, v nemocnici, kde mate pod sebou 200 tiskaren, to je na neschopenku od psychiatra, protoze denne se nejaka po...... a vzdy uslisite "Aleeee vceraaa to jeste fungovalo".