Canon tiskárna netiskne černou

RZe_

Canon tiskárna netiskne černou
« kdy: 17. 01. 2015, 13:09:15 »
Z ničeho nic mi Canon iP4200 přestala po zhruba dvou(?) měsících tisknout pigmentovou černou. Chtěl jsem si vytisknout dokument a tiskárna tiskne jako by nic a vyjede prázdný list. Ani kaňka. Kontrola trysek, na první pohled všechno v pořádku, ale zcela chybí první řádek pigmentové černé. Vyměnil jsem cartridge a zkusil nanovo, zkusil jsem čištění i hloubkové čištění přes Vlastnosti tiskárny ve Windows. Ani ťuk.

Originální Canon cartridge už dlouho nepoužívám, dokonce po stěhování stála tiskárna přes rok ve skříni a po vytáhnutí a oprášení tiskla bez problémů. Teď byla většinu času v pohotovostním režimu.

Každopádně jsem vyndal tiskovou hlavu, odšrouboval z celého držáku plastový segment na flexi kabelu s tryskami a zkusil proprat horkou vodou a prostříkat čističem na okna a znovu propláchnout. Stejně tak jsem propral i ten plast na cartridge (tělo hlavy). Proti světlu byly trysky všechny průsvitné, včetně té černé, ale to už při vyjmutí. Tak trochu jsem doufal, že po usušení by mohla vytisknout aspoň něco, ale opět všechny barvy jedou, kromě černé.

Zkusil jsem ještě hard reset, taktéž žádná změna. Nefungovalo ani připojení k jinému počítači, takže problém už musí být snad jen v tiskárně. Nějaké návrhy? Cokoliv? Nová tiskárna už je na cestě, takže jsem prakticky smířen s tím, že stará půjde do šrotu, ale nechce se mi jí vyhodit jen tak, aniž bych něco zkusil :-).

Jenda

Re:Canon tiskárna netiskne černou
« Odpověď #1 kdy: 18. 01. 2015, 04:20:58 »
Utrhnul se common ground u hlavy nebo shořel driver hlavy.

RZe_

Re:Canon tiskárna netiskne černou
« Odpověď #2 kdy: 18. 01. 2015, 18:33:51 »
Podařilo se mi ještě najít, že by mohl být problém v purge unit, pokud došlo k ucpání polštářku, přes který se provádí nasávání inkoustu do tiskové hlavy (a také čištění hlavy). Klidně ale už mohlo dojít k poškození trysek přehřátím během naprázdno, takže nevím, jestli to má smysl nějak řešit.

Utrhnul se common ground u hlavy nebo shořel driver hlavy.

Pokud je v háji hlava a zároveň nemohu vyloučit i závadu jinde, tak se mi nevyplatí novou hlavu za těžký prachy někde shánět. Snad na eBay byly kolem $30. Jestli je pak závada v tiskárně, tak jsou to vyhozené peníze.