NAS Synology + MMC Veru 4k + Rasberry Pi3

Furat

Re:NAS Synology + MMC Veru 4k + Rasberry Pi3
« Odpověď #15 kdy: 31. 10. 2022, 10:35:42 »
Takze problem se spojenim NAS a maliny je vyresen, DIKY VSEM za pomoc, radu, nasmerovani! Pomohla vymena za novejsi malinu s novejsi verzi KODI, nastaveni prenosu na uPNP, zafixovani IP adresy maliny a nastaveni sdileni a hlavne indexace slozky v NASu. Vytizeni procesoru NASu se nakonec ukazalo jako ojedinel a dane zrejme probihajici indexaci slozek.
Jediny problem, ktery pretrvava, je nacitani souboru u Vero 4K. Paradoxne malina to nacte hned a Vero nacita 20-22s bez ohledu na velikost souboru. Pak ho bez problemu spusti a prehravani bezi plynule. Zkusim to nekde vyguglit, pokud by mel nekdo nejaky napad, budu rad.
DIKY
Honza

Molex1

• 221
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 31. 10. 2022, 10:48:28 »
Tak to je super, chtěl jsem Ti již napsat, zda se to někam posunulo...
Zkusil si případně připojit TV přímo? Pokud to je TV z posledních ca 10 let tak by to mohla umět... (myšleno UPNP a medis a server).

Furat

« Odpověď #17 kdy: 31. 10. 2022, 11:55:42 »
Tak to je super, chtěl jsem Ti již napsat, zda se to někam posunulo...
Zkusil si případně připojit TV přímo? Pokud to je TV z posledních ca 10 let tak by to mohla umět... (myšleno UPNP a medis a server).
Hledal jsem v nastaveni TV a nikde tam zadna takova moznost neni. Je to LG 58UH635V koupena v roce 2016...

« Odpověď #18 kdy: 31. 10. 2022, 12:57:15 »
Hledal jsem v nastaveni TV a nikde tam zadna takova moznost neni. Je to LG 58UH635V koupena v roce 2016...

Mám taky LG, ale nevím, jestli to na té vaší je. Ono je to v manuálu popsáno jaksi blbě, jako sdílení video, fotek atd. z počítače s Windows.

Jestli máte LG Magic Remote, tak se do toho dostanu čudlíkem dole uprostřed pod šipkama nad barevnýma tlačítkama. Je to jakože konektor s kouskem drátu (asi). Po zmáčknutí tam vidím Live TV a vedle jméno toho UPnP serveru, v mém případě Gerbera.

V návodu je to toto: http://kr.eguide.lgappstv.com/manual/w16_mr/dvb/Apps/w16_mr_e05_e/e_eng/share.html
« Poslední změna: 31. 10. 2022, 12:59:21 od Jan Fikar »

Furat

« Odpověď #19 kdy: 31. 10. 2022, 14:41:27 »
No to co popisujete je zrejme tlacitko vstupů a tam je pouze HDMI 1/2/3, AV, optika a to je vsechno. Projel jsem cele menu a nikde nenasel nic co by pripominalo neco jako pripojeni pres DLNA nebo uPnp. V tom odkazu co jste poslal zminuji nejakou Photo and video appku, podivam se doma, zda-li to tam je.
Diky H.

« Odpověď #20 kdy: 31. 10. 2022, 15:18:12 »
Ta foto, video apka je právě DLNA server. Je to změna vstupu. Objeví se tam DLNA server pokud zrovna běží. Po zapnutí televize to trochu trvá, není to tam hned.

Furat

« Odpověď #21 kdy: 02. 11. 2022, 15:08:53 »
Ta foto, video apka je právě DLNA server. Je to změna vstupu. Objeví se tam DLNA server pokud zrovna běží. Po zapnutí televize to trochu trvá, není to tam hned.
Musim rict, ze jsem se dlouho necitil takhle trapne :-) Ano, ve vstupech sice zadne info o uPnp nebo DLNA neni, ale je tam zalozka Fotografie a Video a tam je primo videt muj NAS :-) Ty zalozky vubec nepouzivam, takze me vubec nenapadlo to tam hledat. TV to tedy dokaze prehrat primo z NASu. Haleluja! Nacitani trva dele u velkych souboru a nektere to neprehraje, nicmene to se dalo ocekavat.
Takze topic vyresen, pomale nacitani Vero ted asi resit nebudu.
DIKY VSEM ZA POMOC!!!

Molex1

• 221
    • Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 03. 11. 2022, 12:26:31 »
Tak hlavně, že to funguje. Já to měl podobné, nicméně po čase jsem přehrávač zapnul sotva jednou za měsíc... tak po cca půl roce jsem ho vyřadil :) To načítání na Veru bych zkusil připojit se pod různými protokoly:
- Media server
- Samba
- NFS
případně to FTP ale to mi přijde nejméně vhodné...