Nevim, jestli nejlepsi, ale loni jsem mel zaplaceny mesic zde https://www.pluralsight.com/ - docela velky vyber (od soft do hard skills), to co jsem shledl bylo na dobre urovni (python).Letos se budu snazit najit si zase cas a pujdu zase sem.Co se tyce predplatneho, je to na mesic (s opakovanim) a muzes si vybrat cokoliv - all inclusive. Coz je vyhoda, pokud mas dost casu (a nebo nevyhoda, kdyz je casu malo)LIbor
to by slo sharovat . kto se prida ?
Rozhodně nic z akademického US, jejich “liberal arts” přístup ke vzdělání vede jen k povrchním dovednostem (což se kupodivu moc nesnáší s rovněž americkým “kdo se neuživí, chcípniž”).
Citace: Labrat 05. 03. 2018, 12:16:39Rozhodně nic z akademického US, jejich “liberal arts” přístup ke vzdělání vede jen k povrchním dovednostem (což se kupodivu moc nesnáší s rovněž americkým “kdo se neuživí, chcípniž”).To si nemyslím. Ano, bude tam naprosto normálně kapitalistický tlak na užitečnost a ziskovost, tedy i co se vědomostí týče, ale USA jsou vědecký a technologický lídr, je tam spousta talentovaných a nabušených lidí a spousta dalších podobných co se tam odstěhovala. Na druhou stranu, čistě pragmaticky, pokud nejsem akademik, potřebuji nutně znát úplné detaily, nebo mi stačí to za co můžu dostat zaplaceno - to je aplikace naučeného?
Citace: Digi 05. 03. 2018, 12:50:53Citace: Labrat 05. 03. 2018, 12:16:39Rozhodně nic z akademického US, jejich “liberal arts” přístup ke vzdělání vede jen k povrchním dovednostem (což se kupodivu moc nesnáší s rovněž americkým “kdo se neuživí, chcípniž”).To si nemyslím. Ano, bude tam naprosto normálně kapitalistický tlak na užitečnost a ziskovost, tedy i co se vědomostí týče, ale USA jsou vědecký a technologický lídr, je tam spousta talentovaných a nabušených lidí a spousta dalších podobných co se tam odstěhovala. Na druhou stranu, čistě pragmaticky, pokud nejsem akademik, potřebuji nutně znát úplné detaily, nebo mi stačí to za co můžu dostat zaplaceno - to je aplikace naučeného? Myslet si to nemusíš, ovšem to na věci nic nemění. Právě kvůli "ziskovosti" tam university (kromě pár elitních, kam se dostane jen málokdo) hovno naučí, což ví každý, kdo potkal tamní absolventy (nebo tam nedejbože učil). Talentovaní lidé jsou všude, o tom to vůbec není.
Citace: Labrat 05. 03. 2018, 13:03:00Citace: Digi 05. 03. 2018, 12:50:53Citace: Labrat 05. 03. 2018, 12:16:39Rozhodně nic z akademického US, jejich “liberal arts” přístup ke vzdělání vede jen k povrchním dovednostem (což se kupodivu moc nesnáší s rovněž americkým “kdo se neuživí, chcípniž”).To si nemyslím. Ano, bude tam naprosto normálně kapitalistický tlak na užitečnost a ziskovost, tedy i co se vědomostí týče, ale USA jsou vědecký a technologický lídr, je tam spousta talentovaných a nabušených lidí a spousta dalších podobných co se tam odstěhovala. Na druhou stranu, čistě pragmaticky, pokud nejsem akademik, potřebuji nutně znát úplné detaily, nebo mi stačí to za co můžu dostat zaplaceno - to je aplikace naučeného? Myslet si to nemusíš, ovšem to na věci nic nemění. Právě kvůli "ziskovosti" tam university (kromě pár elitních, kam se dostane jen málokdo) hovno naučí, což ví každý, kdo potkal tamní absolventy (nebo tam nedejbože učil). Talentovaní lidé jsou všude, o tom to vůbec není.Aha, takže ty seš ten co káže fakta a ne jen subjektivní dojmy