Zdravím, mám otázečku ohledně sítí a DHCP serveru. Snažíme se teď oddělit čtečky, co používají ve skladu, na VLAN 16 s rozsahem 192.168.16.0. Na každém switchy co je po cestě jsem přidal vlany a trunky tam, kde jsou třeba. Na routeru jsem udělal routování, aby se to dostalo na DHCP server, který je na 10.x.x.x síti. Čtečky se na síť normálně připojí, i dostanou správnou IP adresu, ale funguje třeba 7 čteček ze 40, ostatní se pořád připojují a odpojují, leases jsou v DHCP vidět.
APčka máme Ubiquiti nějaký long range, 3 jdou do cisco PoE Switche, z toho Cisco PoE Switche to jde ještě do unmanaged PoE Switche od Dahua, kde jsou další 4 AP. Z Cisca do serverovny to jde pak ještě přes jeden Planet switch, z toho to Ubiquiti switche, z toho do fortigatu, kde se to routuje, takže zpátky na Ubiquiti switche, z toho do Cisco switche v racku se serverama a z toho do HPE serveru, kde běží to DHCPko. Je to teda brutální směska všech zařízení a časem určitě chceme L3 switch, aby si router dáchnul, ale teďka to musíme zprovoznit takhle 😃
Nějaká rada, čím by to, prosím, mohlo být?
Díky