Nefunkční výstup LyX

navif

Nefunkční výstup LyX
« kdy: 16. 05. 2013, 12:33:27 »
Znáte čeké fórum, kam by chodili zkušenější uživatelé LyX? Potřebuji akutně řešit jednu chybu, ale mám to nainstalované na Win XP a předpokládám, že sem by se to právě nehodilo.
« Poslední změna: 16. 05. 2013, 12:44:16 od Petr Krčmář »

Re:Nefunkční výstup LyX
« Odpověď #1 kdy: 16. 05. 2013, 12:44:32 »
Klidně to sem hoď. LyX je LyX i na Windows.

navif

« Odpověď #2 kdy: 16. 05. 2013, 13:31:15 »
Díky, zkusím to popsat. LyX 2.0.5, MiKTeX 2.9. Projekt ve fázi konečných úprav najednou přestal poskytovat výstup v pdf s hláškou
Zkoušel jsem odstranit poslední nastavení v dokumentu, kde by to teoreticky mohlo kolidovat a nic. Nejdou přeložit ani nově vytvořené dokumenty do žádného formátu. Sazbu jsem dělal přes dávku kvůli programu vlna.exe ale teď nevyleze žádný výstup. export do formátu LaTex funguje a MiKTex to přes TeXWorks vysází.
Aktualizace
Tak se to z (ničeho nic?) zase rozjelo  :) ? :(
Předcházelo tomu, že jsem si chtěl potvrdit, jestli nefunguje výstup do všech formátů. Postupoval jsem přes výstup do XeTeX a ejhle něco začlo pracovat. Vyházel jsem problematická místa z kódu, které před tím výstup do PDFLaTeX úspěšně ignoroval. Tím to ale nejspíš nebude, protože to nechtělo překládat ani zbrusu nový soubor.
Teď mi to pro změnu sežralo všechny znaky s nábodeníčka :(

navif

« Odpověď #3 kdy: 16. 05. 2013, 13:53:46 »
Tak zřejmě to bude nějaká chyba pythonu dle hlášky

Po restartu LyXu to opět nefungovalo - rozchodil to předchozí proces přes výstup do LuaTex XeTeX...
Co s tím stále netuším.

Piotr Czajanek

« Odpověď #4 kdy: 16. 05. 2013, 13:56:28 »
Sborník se píše se "S", nebude to tím?

navif

« Odpověď #5 kdy: 16. 05. 2013, 14:34:52 »
Jazyk je v převážné části dokumentu nastaven na "Slovenština", tak nepředpokládám, že by to i hodně citlivému programu mělo vadit. Nějaký další nápad, prosím?

navif

« Odpověď #6 kdy: 16. 05. 2013, 21:14:18 »
Takže vyřešeno. Třeba to někomu ušetří nějaký čas. Celý problém byl v konfiguraci LyXu pro Olšákovu vlnu. Postupoval jsem podle tohoto návodu http://archiv.brozkeff.net/weblog/?act=read&id=300. Problém byl v tom, že při konfiguraci LyXu je zde mylně uvedena celá cesta k bat souboru. LyX z toho vyházel backslashe a tudíž byla dávka nenalezena a nevykonána. Program mě uměl dokonale zmást tím, že vždy otevřel pdf, které bylo vygenerováno již dříve.

krimplabimpla

« Odpověď #7 kdy: 21. 05. 2013, 08:22:14 »
Nejaky navod pro vlnu je i v LyXim manualu. Tam je to taky spatne?