Vyčistění napadených Windows

Re:Vyčistění napadených Windows
« Odpověď #15 kdy: 21. 06. 2023, 09:52:48 »
Nebud skromny, uz to hledam v zaznamech. Presne 7.765.192 PC

Podle tebe Microsoft vyrobil nastroj na kontrolu a opravu integrity systemu tak, aby tobe a dalsim linuxakum uskodil a systemy znefunkcnoval? Pouzivas na pokryvku hlavy dostatecne silny alobal, nebo delas chybu nekde jinde?

Kdyz ti system nestartuje, mas v logu, nebo na obrazovce napsane proc to dela. Logy Windows jsou fuj? Reinstalace je nastroj pro tebe, nezapomen na format c: a jeste nejaky nizkourovnovy z BIOSu a  SSD 10x prepsat nahodnymi daty.

DISM z WinPE ti na NVMe/SATA SSD bezi hodiny?

DISM NENI ANTIVIR! Tady je tvuj problem, nechpes co to je a k cemu to je!

mhepp

• 159
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 21. 06. 2023, 12:46:19 »
Reálná zkušenost: Kamarád zapnul PC, Win naběhly, cca hodinu jsme pracovali (uživatelské věci, žádné změny v systému), pak PC vypnul. Další start už nenaběhly, doporučilo to nějaký režim opravy. Po 3.5h intenzivní práce se 256GB SSD hotovo a doporučen restart. PC skončil s hláškou o nenalezeném operačním systému. Kontrola z liveCD ukázala zbytky windows na disku, veškerá uživatelská data smazána.  Celou dobu jsem byl přítomen. Nikde nic o mazáni dat, v podstatě jen hláška "Obnovuji systém ze zálohy, chvilku strpení."

Vše zcela bez uživatelské interakce.

Takže ano, podle mne M$ vyrobil nástroj na kontrolu a opravu integrity systému, který je nefunkční a na hovno.

Nebud skromny, uz to hledam v zaznamech. Presne 7.765.192 PC

Podle tebe Microsoft vyrobil nastroj na kontrolu a opravu integrity systemu tak, aby tobe a dalsim linuxakum uskodil a systemy znefunkcnoval? Pouzivas na pokryvku hlavy dostatecne silny alobal, nebo delas chybu nekde jinde?

Kdyz ti system nestartuje, mas v logu, nebo na obrazovce napsane proc to dela. Logy Windows jsou fuj? Reinstalace je nastroj pro tebe, nezapomen na format c: a jeste nejaky nizkourovnovy z BIOSu a  SSD 10x prepsat nahodnymi daty.

DISM z WinPE ti na NVMe/SATA SSD bezi hodiny?

DISM NENI ANTIVIR! Tady je tvuj problem, nechpes co to je a k cemu to je!

« Odpověď #17 kdy: 21. 06. 2023, 13:49:48 »
Nejaky rezim opravy, ty nevis jaky a pak se divis? Nebylo to Obnovit system do tovarniho nastaveni a disk byl poradne jety a odepsany WD Green SSD, nebo podobna plecka?

Po temer 40 letech s Unixem a Linuxem, hajim na rootu Microsoft. To je bizar :D

« Odpověď #18 kdy: 21. 06. 2023, 17:52:27 »
Lidi, ten pán alex6bbc se už (zatím) neozval a zvolil špatný postup.
Jeho boj.

jjrsk+WIFT
Proč by nefungovaly? Protože jste je použili 1x neúšpěšně?

mhepp
To mám rád, když někdo hodí nějakou úplně jinou zkušenosti do takové diskuze a odvádí pozornost na chybu na židli.

alex6bbc

• 1 656
    • Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 21. 06. 2023, 19:36:17 »
Jeho boj.

nestras, ja si dokazu poradit i sam :-)
jen jsem se ptal na dalsi moznosti antiviroveho scanu v linuxu.
projel jsem windows disky rescue diskem s antivirem a udelali jsme cistku.

« Odpověď #20 kdy: 22. 06. 2023, 13:47:47 »
jjrsk+WIFT
Proč by nefungovaly? Protože jste je použili 1x neúšpěšně?
Přiznávám se bez mučení, byl jsem naivní a zkoušel jsem to víc než jednou. A protože mám už trošku představu, co to dělá a proč to dělá, tak vím, že na situace, se kterými jsem se setkal já, to zkrátka nezabírá.

TL;DR verze: Není čas s tím krámem ztrácet čas.

« Odpověď #21 kdy: 22. 06. 2023, 14:00:21 »
Jeho boj.

nestras, ja si dokazu poradit i sam :-)
jen jsem se ptal na dalsi moznosti antiviroveho scanu v linuxu.
projel jsem windows disky rescue diskem s antivirem a udelali jsme cistku.
Tím ale nezaručíš vůbec nic. Prostě zbytečná práce k ničemu. Navíc jsou dnes viry i tam, kde je nemáš šanci detekovat.

Tudíž bych se vrátil na začátek úvahy, co to bylo za hlášku. Třeba to byla prkotina. Ale informace tu chybějí.