Tip na USB-C stojánek pro security token

Re:Tip na USB-C stojánek pro security token
« Odpověď #15 kdy: 09. 04. 2024, 14:04:23 »
Ano, i zakázané kabely a redukce nepochybně za jistých podmínek fungují, jinak by je asi nikdo nevyráběl. Ta kapitola se ale stejně jmenuje Prohibited Cable Assemblies, to jsem zapomněl vytučnit a jedná se o normativní část. Takže ony vysvětlující komentáře jsou určené k pochopení, proč je daná věc zakázaná, nikoli jako výčet podmínek, za kterých zákaz neplatí.

k3dAR

• 3 079
  • porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 09. 04. 2024, 20:39:16 »
pokud je zakazano pouzivat prodluzku, protoze by spojeni mohlo v celkove delce prekrocit povolenou delku, neda se to povazovat za zakazene pokud kabel+prodluzka NEprekrocuje v celku povolenou delku...

stejne tak ta redukce, samozrejme ze vim ze existuje redukce "USB-A 2.0 <-> USB-C 2.0" a pokud ji pouziju s USB-C 3.x kabelem tak ho degraduju na 2.x kabel(ove spojeni), ale pokud pouziju "USB-A 3.x <-> USB-C 3.x" redukci s USB-C 3.x kabelem, tak ho nedegraduju...

« Odpověď #17 kdy: 09. 04. 2024, 23:30:52 »
Veľmi dávno som nahliadol do USB-C dokumentácie a na poznámku, ktorá vyslovene zakazovala predlžovacie káble typu USB-C samec => USB-C samica si pamätám do dnes. Snažil som sa to dohľadať ale márne, na usb.org sa v tom proste neorientujem. Vtedy som k tomu došiel cez google ale ten dnes už nápomocný moc nie je nakoľko je trh zaplavený čínskym smetím, ktoré by vôbec existovať nemalo a google by vám radšej nejaký kábel predal ako by vám prezradil jeho dokumentáciu.

Zákaz tohoto kábla nebol ani tak problém dĺžky vedenia ale PowerDelivery. USB-C je proste na hranici prúdového zaťaženia toho konektora a nekvalitný kábel by mohol znamenať požiar. Autori sú si toho vedomí a to je aj dôvod prečo káble nad 3A vyžadujú schvaľovanie a e-mark. USB-C predlžovačka tieto ochrany ale narušuje...