Jak ukládáte záznamy z IP kamery?

Tomas Holy

Jak ukládáte záznamy z IP kamery?
« kdy: 08. 10. 2013, 18:42:33 »
ahoj, nedavno jste mi zde doporucili kameru
Apexis APM-J0233-POE-IRC

jsme s ni spokojeni, ale zaciname ted resit, jak archivovat zaznam pro naslednou kontrolu

zatim ukladam na ftp jpeg ale to je dosti neprakticke

v jinem foru o NVR jsem se docetl, ze lze nejak pres wireshark odchytit strem z kamery a ten ukladat
nemohli byste me nakoppnout, jak ten stream vycuchat, netusim vubec co hledat :(

a ohledne ukladani urcite exituje nejaky super linuxovy system na zaznam z techto streamu

netusim jak se to dela bobtna tam nejaky x GB avi fajl nebo se to deli alespon po hodinach ?

diky za radu TH

« Poslední změna: 09. 10. 2013, 10:41:05 od Petr Krčmář »

Kel

Re:jak ukladate zaznamy z IP kamery ?
« Odpověď #1 kdy: 09. 10. 2013, 06:11:31 »
Ja na tohle pouzivam program motion. Umoznuje jak nahravat pouze pri detekci pohybu tak celodenni zaznam.

Ghosttt

« Odpověď #2 kdy: 09. 10. 2013, 08:57:46 »
Já již několik let používám ZoneMinder, detekce pohybu tam je, s analogovými kamerami co používá to není žádný zázrak, ale šlape to. Motion jsem používal pro USB webkameru, ale to krom ukládání nic moc neumí.

flack

« Odpověď #3 kdy: 09. 10. 2013, 10:26:57 »
NAS od synology dokaze nahravat z tychto kamier. Alebo sa pozri na XPEnology (http://xpenology.com/forum/) da sa tam stiahnut image pre spustenie rovnakeho systemu ako v zariadeniach synology akurat to rozbehas na x86.  Pravda je ze to je kompletny system takze na to potrebujes celu masinu-alebo virtualny pc(aj tak sa to da). Ale ci je to co hladas neviem.

Kel

Re:Jak ukládáte záznamy z IP kamery?
« Odpověď #4 kdy: 09. 10. 2013, 10:58:43 »
Tak samozřejmě záleží na tom, jak komplexní řešení potřebujete, já osobně používám motion pro záznam ze 3 IP kamer, přičemž dvě z nich ukládají videozáznam jen v případě detekce pohybu, třetí z nich ukládá záznam celodenní (každý den nový soubor).
Pokud vím, tak zoneminder je frontend pro motion, není-liž pravda?

Tomas Holy

« Odpověď #5 kdy: 09. 10. 2013, 11:47:58 »
deiky za podnety, zacal jsem zoneminderem uvidime .... a co se tyce jak ukladat, to delate jak, me prijde nejlepsi to ukladat po souborech, kde kazdy bude obsahovat 1 hodinu zaznamu

diky TH