Linux Mint a problémové LXDE

eugeene

Linux Mint a problémové LXDE
« kdy: 25. 08. 2011, 11:22:00 »
zdravím, mám linux mint debian edition a včera jsem přešel z gnome na lxde a čelím problémům:

1. na ploše se nezobrazujou namontovaný jendotky a koš
2 když spustím správce souborů (pcmanfm) tak mi akorát problikne plocha (wallpaper) ale manažer se nespustí.

nepomohl by náhodou někdo? :/ Od včera večír googlim, ale bez úspšchu....
« Poslední změna: 29. 08. 2011, 12:40:42 od Petr Krčmář »

madeincz76

Re:Linux Mint a problémové LXDE
« Odpověď #1 kdy: 17. 12. 2012, 22:25:50 »
zdravím, mám linux mint debian edition a včera jsem přešel z gnome na lxde a čelím problémům:

1. na ploše se nezobrazujou namontovaný jendotky a koš
2 když spustím správce souborů (pcmanfm) tak mi akorát problikne plocha (wallpaper) ale manažer se nespustí.

nepomohl by náhodou někdo? :/ Od včera večír googlim, ale bez úspšchu....
Prostředí LXDE nepoužívá koš,maže to natvrdo právě proto to je velmi odlehčená distribuce linuxu prostě žádné zbytečnosti  :)

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 18. 12. 2012, 01:26:44 »
Ja na LXDE kos mam. Na plose neni ikona, i kdyz si nejsem jist, jestli tam puvodne nebyla a ja ji nezrusil, aby nezaclanela. Do kose, ktery stejne moc nepouzivam, lezu z pcmanfm, kde je na to primo ikona a jmenuje se to Rubbish. Mozna, ze v Mintu to je jiak, jam mam Bubuntu a Debian.

@eugeene: Pustte pcmanfm z terminalu a koukejte, jestli to neplivne nejakou hlasku. Mozna by stalo za to nekam presunout konfiguracni soubory a kos Gnome a zkusit to znovu. Mozna, ze Gnome a LXDE maji na neco stejne konfiguraky nebo kos na stejnem miste, ale jinak usporadany a pcmanfm se to pokusi nacist a zdechne na tom. On pcmanfm je vubec trochu padava aplikace, i kdyz zas tak uplne casto nepada a pouzivat se da.

Nabo jeste jinak: zalozte noveho usera, pustte si LXDE a pcmanf a pokud to pujde, jste na spravne stope.

i

« Odpověď #3 kdy: 18. 12. 2012, 07:18:14 »
Tak s košem nepomohu, snad všechny manipulace se soubory jsem zvyklý dělat v terminálu. Také se mi líbí LXDE, člověk nepotřebuje silný počítač jen pro nějaký ten oční výtěr. Dříve jsem pužíval Gnome pak dlouho LUBUNTU s LXDE, pak přišla verze 12.04 a mám s ním mnoho malých problémů, a tak jsem hledal další distribuce.

Teď používám, Fedoru16 s doinstalovaným LXDE, zatím se zdá použitelná, pak jsem zjistil že existují rolovací distribuce a zatoužil jsem je použít. Linux totíž používám už 8 let a přeinstalovávat pracovní stroj každé dva roky mě už nebaví.

Zjistil jsem že existují dvě bezstarostné, zmíněná LMDE a FUDUNTU, a jedna pro odborníky, myslím že Arch? Ale ještě se na něho necítím.

První dvě zatím testují už 14 dní na virtuálu, s LDME mám neustále nějaké malé problémy, ale na FUDUNTU jsem nenašel zatím jediný, je to prý kříženec Fedory a Ubuntu, jeho výchozí wokýnka jsou to starší gnome nebo nějaký jejích pohroek a zatím se zdají velice vpohodě. a když ten virtuál pustím s cpulimit na 33% tak je pořád velice použitelný, už se těším až ho zkusím na reálném stroji. Nemá sice LXDE ale doporučují vyzkoušet.

« Odpověď #4 kdy: 18. 12. 2012, 08:56:14 »
A co zkusit Sabayon?

ubunter

« Odpověď #5 kdy: 18. 12. 2012, 09:32:00 »
V nastaveniach si môžeš označiť, ktoré ikony chceš mať na ploche. Je tam aj kôš.

otas

« Odpověď #6 kdy: 18. 12. 2012, 09:46:01 »
A co zkusit Sabayon?

Rada tohoto typu, tzn přechodem na jinou distribuci vyřešit nějaký problém, je k nezaplacení. Díky za ní.

lx

« Odpověď #7 kdy: 18. 12. 2012, 10:01:06 »
Dám ti lepší radu: vyser se na linux!

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 18. 12. 2012, 11:11:37 »
Dám ti lepší radu: vyser se na linux!

Dam ti take radu. Vyser se na Root, aby ses nemusel rozcilovat, ze nekdo pouziva Linux.

3ugeene

« Odpověď #9 kdy: 18. 12. 2012, 11:40:35 »
lidi, tohle téma je trošku starý, už ani nevim, jak jsem to vyřešil :D

Fantomas

« Odpověď #10 kdy: 18. 12. 2012, 13:02:48 »
Nekdo si dela zadek a vytahuje rok stary dotaz >:(
Nemuze to nektery z adminu zamknout?