Tak s košem nepomohu, snad všechny manipulace se soubory jsem zvyklý dělat v terminálu. Také se mi líbí LXDE, člověk nepotřebuje silný počítač jen pro nějaký ten oční výtěr. Dříve jsem pužíval Gnome pak dlouho LUBUNTU s LXDE, pak přišla verze 12.04 a mám s ním mnoho malých problémů, a tak jsem hledal další distribuce.
Teď používám, Fedoru16 s doinstalovaným LXDE, zatím se zdá použitelná, pak jsem zjistil že existují rolovací distribuce a zatoužil jsem je použít. Linux totíž používám už 8 let a přeinstalovávat pracovní stroj každé dva roky mě už nebaví.
Zjistil jsem že existují dvě bezstarostné, zmíněná LMDE a FUDUNTU, a jedna pro odborníky, myslím že Arch? Ale ještě se na něho necítím.
První dvě zatím testují už 14 dní na virtuálu, s LDME mám neustále nějaké malé problémy, ale na FUDUNTU jsem nenašel zatím jediný, je to prý kříženec Fedory a Ubuntu, jeho výchozí wokýnka jsou to starší gnome nebo nějaký jejích pohroek a zatím se zdají velice vpohodě. a když ten virtuál pustím s cpulimit na 33% tak je pořád velice použitelný, už se těším až ho zkusím na reálném stroji. Nemá sice LXDE ale doporučují vyzkoušet.