Notebooku do 14'' a min. 1600 × 900

jehovista

Re:Notebooku do 14'' a min. 1600 × 900
« Odpověď #30 kdy: 28. 02. 2014, 13:21:52 »
Já jen, že tazatel by chtěl modré z nebe, za bohovské ceny, s ďábelským výkonem.

Nelzi. Psal jsem tohle:
"Staci nejake i3 s integrovanou grafikou, takze cokoliv pres 20 mi prijde zbytecne"
To je nerealne?

Diky vsem, zaver je tedy takovy, ze NTB do 14'' s rozlisenim vyssim nez 1366 x 768 se u nas bez Windows koupit neda. Jedina vyjimka stoji 40 tisic.
Myslel jsem ze treba nekdo bude mit nejaky tip(doufal jsem treba v nejaky funkcni cesky konfigurator Dellu) na ktery jsem nenarazil kdyz jsem prolezal vsemozne obchody, ale bohuzel. Ted uz se to tu jen zvrhava do urazek. Zrejme si tedy budu muset vybrat NTB co mi vyhovuje a zaplatit Windows tax.

« Odpověď #31 kdy: 28. 02. 2014, 13:49:45 »
Já jen, že tazatel by chtěl modré z nebe, za bohovské ceny, s ďábelským výkonem.

Nelzi. Psal jsem tohle:
"Staci nejake i3 s integrovanou grafikou, takze cokoliv pres 20 mi prijde zbytecne"
To je nerealne?
Buď opatrný na výše tebou uvedené nevhodnosti. Neboť nikdo to nepsal ve špatném. A pokud jsi nepochopil nadsázku a nečteš mezi řádky prosím omluv mou nezdvořilost.
Přeložím ti to, a čekám omluvu:

tazatel by chtěl modré z nebe= nějaký laptop bez OS Windows
za bohovské ceny= nějaký laptop za rozumný peníz tak do 20ti, raději hodně méně
s ďábelským výkonem= s rozlišením větším nebo rovno 1600x900 cituji tvou větu v úvodu: " Chci lehky a prenosny notebook do 14''(nutna podminka), ktery bude mit vyssi rozliseni, nez tech dementnich malo x jestemin*"

Takže odpusť si nějaké obviňování ze lži, děkuji.

Jinak samozřejmě, že není nemožné každou z těch částí sehnat tak jak jsi psal teď, a dokonce i při kombinaci. Ale vezmu-li, co ti tu "navrhovali" tak mnoho to splňuje tvé "minimální" požadavky. Snad s výjimkou absence licence Windows.

Diky vsem, zaver je tedy takovy, ze NTB do 14'' s rozlisenim vyssim nez 1366 x 768 se u nas bez Windows koupit neda. Jedina vyjimka stoji 40 tisic.
V tomto máš asi pravdu. Nicméně, díky tomu, že jsme v EU můžeš koupit kdekoliv v EU a platí pro tebe záruka uplatnitelná i v ČR, jen musíš se pak obracet na přímo ty firmy nikoliv prodejce.

A jelikož chceš laptop bez Windows, mohlo by ti být jedno jestli je to anglický, francouzský, německý obchod. Snad jediné (ale řešitelné) je otázka klávesnice, trváš-li na české, pak buď ji budeš muset koupit extra a vyměnit, a nebo opravdu koupit v česku. Což však nemusí být až tak nákladné.

Myslel jsem ze treba nekdo bude mit nejaky tip(doufal jsem treba v nejaky funkcni cesky konfigurator Dellu) na ktery jsem nenarazil kdyz jsem prolezal vsemozne obchody, ale bohuzel. Ted uz se to tu jen zvrhava do urazek. Zrejme si tedy budu muset vybrat NTB co mi vyhovuje a zaplatit Windows tax.
V česku se prodávají laptopy jako rohlíky. Konfigurátorů je nedostatek. Navíc nezapomeň, že cokoliv jiného než Windows není v česku nijak podporováno.

Nikdo tě neuráží, a ani nemá úmysl. Naopak, všichni ti tady se snažili navrhnout či doporučit. A že občas si ze sebe utahujeme, je snad normální. Většina tady jsou ajťáci, naštěstí, a nikoliv obchodníci/prodejci.

Další obtíž je, že i kdyby takový laptop byl, je otázka jestli bude kvalitní, a jestli se ti bude pak i líbit, prostě konstatování, že: "Kup si s Windows a nepoužívej Windows" je bohužel smutná realita českého trhu.
MS to moc dobře ví, a dobře si ohlídá, aby laptopy, myslím tím kvalitní HW, bez nainstalovaného Windows nebyly v této zemi jednoduše dostupné.
--- léta jsem znal pouze Windows - pak jsem potkal Macbook - a chtěl jsem to taky -------
-- a tak mám Ubuntu ---------- Philips Freevents X52CZ Intel Core Duo CPU T2700 @ 2.33GHz x2, 2GB RAM,  500GB SSHD Seagate 8GB NAND,- Ubuntu 14.04LTS ---

jehovista

« Odpověď #32 kdy: 28. 02. 2014, 13:57:37 »
Sorry a diky.
To s tou zarukou jsem nevedel. To plati pro vsechny vyrobce? A dva roky? Ja se bal jenom toho, ze bych to zase musel posilat do ciziny, kdyby se neco podelalo.

A ze nemam prehnane naroky jsem usoudil z toho, ze kdyz do alzy dam sve !dva! pozadavky(tedy velikost a rozliseni), tak vyskoci pres sto modelu. Kdyz pridam treti parametr(bez OS a Linux), nezbyde z nich zadny.

« Odpověď #33 kdy: 28. 02. 2014, 14:08:52 »
Nelzi. Psal jsem tohle:
To je nerealne?
A ještě jednou si přečti co jsem za celou dobu diskuze psal. Zváště větu = cituji: "Ano. To je fakt. Hold to co tazatel Jehovista chce mít v HW a ještě aby nemusel "platit" windows, je velmi obtížné najít."

Vše se vztahuje k tvému přání mít lepší rozlišení než je běžné.

Mimochem podívej se co používám já (viz dole).  Rozhodně  budu tvrdit, že to ve většině případů jako cestovní laptop plně postačuje. V podstatě je to velmi podobné tomu co chceš, jen to rozlišení, prostě více nedám a nedám. Ale nijak to ani nepociťuji po posledním "vytunění" mého OS pomocí OSX Theme.
A nebudu tady řešit zda je to dostatečné. Stejně 90% času trávím nad textem, a nebo připojení na jiné PC/servery přes VNC/RDP a tak by mi byla "grafika" s lepším rozlišením víš na co.

--------------------------
Sorry a diky.
To s tou zarukou jsem nevedel. To plati pro vsechny vyrobce? A dva roky? Ja se bal jenom toho, ze bych to zase musel posilat do ciziny, kdyby se neco podelalo.
Tak záruky musí platit v celé EU. Pochopitelně když si koupíš např. ACER v Francii, tak ho můžeš reklamovat v česku, ale musíš jej doručit do ACER servisu, nikoliv do třeba TESCO (i když tam by to asi skousli).

A ze nemam prehnane naroky jsem usoudil z toho, ze kdyz do alzy dam sve !dva! pozadavky(tedy velikost a rozliseni), tak vyskoci pres sto modelu. Kdyz pridam treti parametr(bez OS a Linux), nezbyde z nich zadny.
Ano to máš pravdu. Já tedy používám TSBohemia, je to to samé.
Přidání parametru bez OS/Linux, je okamžitě redukována nabídka z Xdesítek na jednotkové kusy až nula.

Viz co jsem psal. Nicméně.

Radu bych si ti dovolil dát. Opravdu kup s Windows. Budeš mít jednodušší následný prodej, až se toho budeš chtít zbavit. Neboť není předpoklad, že ho hodláš používat (jako já) až do křemíkové smrti.

A také, ač je to úsměvné až k pláči, když s tím pojedeš do jižních částí evropy na dovču a zastaví tě celník, co bude chtít dělat chytrého, chtěl bych vidět jak budeš vysvětlovat, že ten debian/ubuntu nemusí mít nějako nálepku, když jim jejich náčelník ukazoval, že všechny legální laptopy mají dole nálepku...
Je to sice směšné, ale bohužel REALITA. Mám klienta, co mi volal ze tuším Srbska, kde že je "kuw--" ta nálepka, že mu chtějí na hranicích zabavit laptop, že tam má kradený windows.

Mimochodem, měl MacBook Pro 15", jen pro ilustraci chytrosti celníků.
--- léta jsem znal pouze Windows - pak jsem potkal Macbook - a chtěl jsem to taky -------
-- a tak mám Ubuntu ---------- Philips Freevents X52CZ Intel Core Duo CPU T2700 @ 2.33GHz x2, 2GB RAM,  500GB SSHD Seagate 8GB NAND,- Ubuntu 14.04LTS ---

« Odpověď #34 kdy: 28. 02. 2014, 14:11:39 »
Sorry a diky.
nárok na 2 roky jsou/byly pouze v česku (záleží jak to koupíš, bacha), v jiných zemích jsem nikdy tak dlouhou záruku neviděl.
Obecně platí záruka tuším 1 rok v ceně, větší si musíš připlatit. Takže můžeš mít i záruku i 5 let. A dokonce i u tebe doma. Záleží podle výrobce. Nikoliv prodejce.

To se musíš informovat ale jinde.

« Odpověď #35 kdy: 28. 02. 2014, 19:45:43 »
Se mi nechce verit ze by hp/lenovo nemely konfiguratory v Nemecku...  A si myslim, ze jejich zaruka pokryva celou EU (minimalne).

kdyby tak slo koupit tohle v EU: https://www.system76.com/
Děkuji za možnost editace příspěvku.