Tiskárna Canon - čidlo kvality

MKzB

Tiskárna Canon - čidlo kvality
« kdy: 02. 07. 2012, 17:35:04 »
Zdravím

Táta - soukromý veterinář před 2 roky koupil laserovou tiskárnu Canon LPB7200Cdn. S kvalitou tisku jsme spokojeni, ale ten tisk je poměrně drahý.
V tonerech je nějaké čidlo množství toneru a po určitém počtu vytištěných stránek to začne protestovat. Když nám to zahlásí, abychom vyměnili toner, tak s tím tiskneme kvalitně ještě další tři měsíce. Abychom mohli v takovém případě tisknout, tak musíme otevřít a zavřít nějaká dvířka tiskárny - jedno jaká.

Neexistuje nějaký způsob, jak to slavné čidlo kvality vyblokovat?

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:Tiskárna Canon - čidlo kvality
« Odpověď #1 kdy: 02. 07. 2012, 23:06:57 »
Asi existuje. Zacal bych pitvou prazdne cartridge nekde na dvorku u kanalu na novinach. Identifikovat cidlo, zjistit jak funguje a jestli je to treba nejaky pitomy spinac, tak odpojit nebo proslusovat odpovidajici draty v tiskarne.

Trident

« Odpověď #3 kdy: 04. 07. 2012, 23:56:39 »
Zdravím

Táta - soukromý veterinář před 2 roky koupil laserovou tiskárnu Canon LPB7200Cdn. S kvalitou tisku jsme spokojeni, ale ten tisk je poměrně drahý.
V tonerech je nějaké čidlo množství toneru a po určitém počtu vytištěných stránek to začne protestovat. Když nám to zahlásí, abychom vyměnili toner, tak s tím tiskneme kvalitně ještě další tři měsíce. Abychom mohli v takovém případě tisknout, tak musíme otevřít a zavřít nějaká dvířka tiskárny - jedno jaká.

Neexistuje nějaký způsob, jak to slavné čidlo kvality vyblokovat?
Nebudes mne mit za to rad, ale ja uz jsem takovy;)
Soukromy veterinar nema na laserovou tiskarnu? Nedopadlo to tak, ze otec koupil a synek se chytil za hlavu a mlcky strpel tu "vyhodnou koupi"? Dneska inkoustovku lze obhajit maximalne u fotografu, ale na denni domaci pouziti jednoznacne laser. Inkoust je podvod na spotrebitele. Tiskarnu rychle preplatis inkoustama(i refill kitama).
Predpokladam ze jenom denne tiskne faktury za osetreni,objednavky na material atp. Na rtg snimky/sono ma stejne pocitac nebo klasiku film. Nic co by laser nezmakl.

Lol Phirae

« Odpověď #4 kdy: 04. 07. 2012, 23:59:21 »
Tak ses nám vykecal a už všichni víme, jak jsi chytrej. No a teď si cvičně zopakujeme popis problému.

Citace
Táta - soukromý veterinář před 2 roky koupil laserovou tiskárnu Canon LPB7200Cdn.

;D ;D ;D

Trident

« Odpověď #5 kdy: 05. 07. 2012, 11:05:20 »
Tak ses nám vykecal a už všichni víme, jak jsi chytrej. No a teď si cvičně zopakujeme popis problému.

Citace
Táta - soukromý veterinář před 2 roky koupil laserovou tiskárnu Canon LPB7200Cdn.

;D ;D ;D
Pan se nikdy nespletl;)
Ani po trech ctenich jsem nebyl schopen najit slovo laserovou a muj mozek kontextove text (asi podle cartridge,canonu a drahy tisk) zaradil do skatule inkoustove problemy... Ale to bude asi tim ze uz mam za sebou 200 stran cteni. Vyzkousel jsem si alespon na sobe zajimavy psychologicky fenomen - filtrovani prebytecnych informaci mozkem. Kdy po pretizeni mozek rychle hodnoti kontext ale nezameruje se na klicova slova. V tomto pripade podstatna;) WTF To same je treba pricinou opomenuti dopravnich znacek, pripadne kolize letadel vinou ridicich leteckeho provozu.
Reseni: nejaky inteligentni predparser ktery bude zarazovat text a upozornovat

Ber to tak ze je z toho alespon nejake pouceni

Dreit

« Odpověď #6 kdy: 05. 07. 2012, 12:08:03 »
Jedině zjistit (Google) na jakym principu to pracuje a nějak to obejít....nebo příště před koupí tiskárny kouknout co se o ní píše ;)
Jinak já mám doma Samsung SCX-4500 (před domácí server tiskneme všichni, verze SCX-4500W má i wifi) a ta například toner vůbec neřeší, s ovladačem SpliX tiskne naprosto perfektně a že dochází toner poznám opravdu až vytiskne jen půlku stránky. Takže objednat toner, původní vyndat, protřepat (nemíchat) a pár stránek ještě přijatelně vyleze  :)

Xjmeno363m

« Odpověď #7 kdy: 05. 07. 2012, 13:08:05 »
Lol Phirae  +1000
:)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :))

tesat do kamene

rostislav

« Odpověď #8 kdy: 05. 07. 2012, 19:21:15 »

Citace

;D ;D ;D
Pan se nikdy nespletl;)
Ani po trech ctenich jsem nebyl schopen najit slovo laserovou a muj mozek kontextove text (asi podle cartridge,canonu a drahy tisk) zaradil do skatule inkoustove problemy... Ale to bude asi tim ze uz mam za sebou 200 stran cteni. Vyzkousel jsem si alespon na sobe zajimavy psychologicky fenomen - filtrovani prebytecnych informaci mozkem. Kdy po pretizeni mozek rychle hodnoti kontext ale nezameruje se na klicova slova. V tomto pripade podstatna;) WTF To same je treba pricinou opomenuti dopravnich znacek, pripadne kolize letadel vinou ridicich leteckeho provozu.
Reseni: nejaky inteligentni predparser ktery bude zarazovat text a upozornovat

Ber to tak ze je z toho alespon nejake pouceni
nikde nevidim napsany slovo cartrdige, vsude pise toner. Ty si proste musis vzdy najit nejakou vymluvu a neuznat to, ze jsi proste slepej.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 05. 07. 2012, 20:21:45 »
nikde nevidim napsany slovo cartrdige, vsude pise toner. Ty si proste musis vzdy najit nejakou vymluvu a neuznat to, ze jsi proste slepej.

Oboji je ovsem ponekud nepresne. Toner je ten hnusny prasek, ktery je nasypan v cartridge. Cele je to pak toner cartridge. :-)

Jenda

« Odpověď #10 kdy: 06. 07. 2012, 11:14:57 »
Inkoust je podvod na spotrebitele. Tiskarnu rychle preplatis inkoustama(i refill kitama).
Ne, nepřeplatíš. Když kupuješ samotný inkoust (2,5 Kč/ml), tak je tisk v podstatě zadarmo.

http://www.tisknulevne.cz/produkty/cerny-inkoust-pro-cartridge-hp-51645a-c-45-c6615-c-15-c4844a-c-10.html

zdenok

« Odpověď #11 kdy: 13. 11. 2012, 09:10:36 »
Ahoj. Také mne ta funkce garance kvality štve. Nevíš, kde by se to dalo vypnout ? Díky.