Odporučte mi laserovú tlačiareň do cca 300€

Mlocik97

• 943
  • Ubunťák, JS dev.
    • Zobrazit profil
Odporučte mi laserovú tlačiareň do cca 300€
« kdy: 01. 05. 2025, 23:04:38 »
Zdravím,

mám teraz veľké nákupy, potreboval by som poradiť s kúpou laserovej multifunkčnej tlačiarne s obojstranným automatickým podávačom. Najdôležitejšou požiadavkou je kompatibilita s Linuxom (nie len základná, ale aby bolo možné vyhľadať a naskenovať do počítača priamo z tlačiarne). Taktiež skenovanie do SMB.

Pozeral som sa predovšetkým na Brother a Xerox, predovšetkým ma zaujal Brother MFC-L2802DW

Má niekto s ním skúsenosť, prípadne akú tlačiareň by ste mi odporúčili?

Re:Odporučte mi laserovú tlačiareň do cca 300€
« Odpověď #1 kdy: 02. 05. 2025, 08:56:07 »
Ja mam 7 rokov Brother MFC-L2712DN. Tlac v linuxe bez problemov (vratane duplexu), skenovanie cez aplikaciu ("Document Scanner" v Kubuntu) funguje, podavac som skusal ale nepamatam si ako fungoval, bezne nepouzivam.

Skenovanie do SMB tento nevie. Je k tomu nejaky program co ked pustis tak by mal vediet prijimat skeny odpalene tlacitkom na tlaciarni, ale nepodarilo sa mi to rozchodit (ale nedal som to mu viac ako nainstalujem vyskusam).

Neviem ci podavac skenuje obojstranne alebo len jednostranne.

Jano

« Odpověď #2 kdy: 02. 05. 2025, 09:22:42 »
Ja mam 7 rokov Brother MFC-L2712DN. Tlac v linuxe bez problemov (vratane duplexu), skenovanie cez aplikaciu ("Document Scanner" v Kubuntu) funguje, podavac som skusal ale nepamatam si ako fungoval, bezne nepouzivam.

Skenovanie do SMB tento nevie. Je k tomu nejaky program co ked pustis tak by mal vediet prijimat skeny odpalene tlacitkom na tlaciarni, ale nepodarilo sa mi to rozchodit (ale nedal som to mu viac ako nainstalujem vyskusam).

Neviem ci podavac skenuje obojstranne alebo len jednostranne.

Jano

totez jsem chtel napsat :-)
taky mam brother (HL-L2350DW) a spokojenost, i z apple mobilu umi tisknout.

« Odpověď #3 kdy: 02. 05. 2025, 15:29:46 »
Ale ten Brother MFC-L2802DW má jen jednostranný podavač originálů.

Doporučuji malinko připlatit a pořídit třeba Canon MF643dw.
Nebo za přibližně stejné peníze barevný MF657Cdw
3 roky záruka s opravou v místě instalace.
Klasická léty ověřená kazeta vše v jednom - nespekuluješ jestli je problém v kazetě s tonerem nebo v kazetě s fotoválcem.
Oboustranně skenuje jedním průchodem ( 2 skenovací hlavy ), do SMB nebo FTP ( i e-mail )
Sám stroj rovnou udělá i OCR.
https://www.youtube.com/watch?v=vU18UqQIGoE
« Poslední změna: 02. 05. 2025, 15:33:35 od TechnikTom »

« Odpověď #4 kdy: 02. 05. 2025, 17:57:42 »
Pokud je důležitý levný provoz, tak doporučuji tohle: https://www.urefilltoner.co.uk/test-lab-printer-reviews.html

Mám tu první barevnou a žádné problémy jsem nezaznamenal.  Dosypávat není nutné, neb lze koupit i levné neorginální tonery.