Mno, vsetko v subjekte je:-) Openid je v haji, uctov mam desiatky, a namiesto "prihlasit sa" klikam na "zabudnute heslo" lebo viem ze svoje heslo nemam sancu uhadnut.
Predstavujem si to tak, ze by to kdesi v cloude (hoc aj na google drive, to je uplne jedno) malo ulozene sifrovane data, master heslo by ich vzdy *lokalne* desifrovalo. Tiez by to moc nestalo (idealne nic), malo by to pristup cez web (stale by to dakym javascriptom desifrovalo lokalne) a malo by aj aplikaciu pre android (extension pre prehliadac je prijemne plus, ale appka je lepsia, nakolko by som tam rad ukladal aj hesla z aplikacii).
Na googli najdem takych mrte, ale nechce sa mi do kazdeho registrovat, aby som zistil co to robi, tak sa pytam tu.
Je aj taky pristup, ze zoberem master heslo a URL a zratam si z toho napriklad sha1, ale taketo sa problematicky revokuju - ze stratim mobil (celkom casto), alebo ze musim menit heslo kazde 3 mesiacie (obcas je admin kokot). Preto preferujem nieco sofistikovanejsie, popisane vyssie.
Dikiii