Zablokovaný port 80 na routeru

Petr

Zablokovaný port 80 na routeru
« kdy: 14. 06. 2015, 09:50:52 »
Ahoj.
Otci jsem na routeru nastavoval NAT na nejake zarizeni s IP kamerami.
Bohuzel jsem tam nastavil pravidlo pro port 80, tj. problem je, ze se ted nedostanu do administrace toho routeru, protoze me to presmeruje dal :-)

Otazka zni: lze toto vyresit jinak, nez resetem do factory settings ? Jine porty jsem samozrejme zkousel, stranka se nezobrazi.

Tento reset fakt delat nechci, ma pres to O2 TV a udajne to ma nejak slozite nastavene. Ja se v teto problematice bohuzel moc nevyznam, ovsem nerad bych stravil zbytek vikendu nastavovani.
« Poslední změna: 14. 06. 2015, 21:52:28 od Petr Krčmář »

Lol Phirae

Re:Nastaveni routeru
« Odpověď #1 kdy: 14. 06. 2015, 10:09:44 »
To bude kvalitní firmware, co něco takového umožní...  ;D ::)

Vladimír

« Odpověď #2 kdy: 14. 06. 2015, 10:24:21 »
Jediné co zbývá je telnet (příkazová řádka)
Hodně štěstí ;)

Vladimír

« Odpověď #3 kdy: 14. 06. 2015, 10:41:34 »
Teď jsem si vzpoměl. Zkus do firefoxu zadat   http://[fe80::1]
Pokud Ti funguje IPv6 mohlo by to fungovat.

Dzavy

« Odpověď #4 kdy: 14. 06. 2015, 13:47:00 »
Na HTTPS ta administrace nefunguje?

Lol Phirae

« Odpověď #5 kdy: 14. 06. 2015, 16:50:55 »
Na HTTPS ta administrace nefunguje?

Myslím, že ne... a ani na IPv6 (to nefunguje ani v DD-WRT apod., ať žijou embedded webservery).

Pokud je ten krám od O2 (co takhle napsat model?!  ::)), tak bych to v klidu resetnul, už léta dodávají FW pro ty DSL křápy defaultně nastavený dva porty na TV a zbylé dva na LAN, tam není co nastavovat, pokud teda z toho nechci bridge a za ním nějaký normální funkční firewall/router, pak je to celkem porod.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 14. 06. 2015, 17:13:07 »
Jeste na nekterycyh routerech jede ssh. Ale bohuzel, jedna se o vzacnost. Ale pokus moc nestoji.

CIA

Re:Zablokovaný port 80 na routeru
« Odpověď #7 kdy: 14. 06. 2015, 22:09:04 »
Ahoj.
Otci jsem na routeru nastavoval NAT na nejake zarizeni s IP kamerami.
Bohuzel jsem tam nastavil pravidlo pro port 80, tj. problem je, ze se ted nedostanu do administrace toho routeru, protoze me to presmeruje dal :-)

Otazka zni: lze toto vyresit jinak, nez resetem do factory settings ? Jine porty jsem samozrejme zkousel, stranka se nezobrazi.

Tento reset fakt delat nechci, ma pres to O2 TV a udajne to ma nejak slozite nastavene. Ja se v teto problematice bohuzel moc nevyznam, ovsem nerad bych stravil zbytek vikendu nastavovani.
To by ale mělo přesměrovat jenom z venku ne? (tam i často bývá administrace vypnutá). Já po přesměrování 80ky zvenku vidím "přesměrovanou" stránku a zevnitř (10.0.0.138) normálně administraci...

Re:Zablokovaný port 80 na routeru
« Odpověď #8 kdy: 14. 06. 2015, 22:14:59 »
taky si myslim, ze smerovani by melo ovlivnit jen pristp zvenku takze potrebujes nekoho "uvnitr", treba aspon teamviewer :-)

Jinak IMHO je krajne nerozumne nechavat administraci pristupnou zvenku, tim spis na 80ce...
Děkuji za možnost editace příspěvku.