ad kombinovaná forma studia na FEI VŠB:
Absolvoval jsem magisterský dvouletý program před 7 lety. Studoval jsem při práci, která byla časově poměrně náročná (projektové řízení a časté služební cesty, přesčasů mraky). Někteří předchozí psali jak je to v pohodě. Osobně jsem to tak nevnímal - nemyslím tím náročnost studia, ta byla oproti Bc studiu na FI MUNI, které jsem absolvoval dle mého názoru snazší. Trochu méně teoretizování a více praxe. Každopádně kámen úrazu je čas, který má člověk k dispozici. Některé projekty jsem dělal často do noci a zejména napsání diplomové práce a pak učení na státnice nějaký čas zabere. Pokud člověk stráví v průměru 10 hodin v práci a 2-3 dny v týdnu je na cestách pak je to docela masakr hlavně co se spánku týče. Navíc zaměstnavatel s tím neměl problém, že si dělám dálkově VŠ akorát jsem všechny tutoriály, psaní diplomové práce a učení na státnice dotoval ze své dovolené a ve výsledku měl tak 2 roky úplně minimum dovolené na nějaké bohulibé kratochvíle jako cestování apod. Na závěr nás po dvou letech končilo za regulérní 2 roky počítám 20% a hodně lidí natahovalo na 3 roky (což není samo o sobě problém). Co vím tak docela hodně lidí odpadlo v průběhu úplně. Takže toto je můj názor. Obtížnost je OK, ale ten čas při práci podle mě kriticky schází.