Trochu OT, ale musim sa spytat. Zda sa mi to alebo v zahranici je ovela viac moznosti prace na remote, nez tu v CR? Ironicky, v ramci republiky sa da dohodnut na stretavani povedzme 1x za mesiac-dva, co povedzme v DE, NL... uz by bol (pre mna) problem. Mate niekto info z druhej strany, ci su s tym naozaj tak zle skusenosti na miestnom trhu? Resp. su v zahranici tak zufali, ze nic ine nemaju na vyber alebo kvoli lacnej sile z vychodu urobia aj taketo velke ustupky?
K teme, ja osobne mam v profile, ze hladam len a len remote, ale aj tak mi chodi 80% nabidek na klasicke dochadzanie. Uz sa mi dokonca stalo, ze sme boli skoro na konci uvodneho screeningu a pani hovori, super, takze 2x tydne v kanclu nevadi, a ja, ze "no moment, ja som myslel 2x mesacne
", totalna strata casu, oni absolutne necitaju ani profily na ktore reaguju. Uz sa mi aj stalo, ze mi prisli ponuky na uplne ine meno s uplne inymi technologiami nez robim. Recruiteri su pre mna skor zbytocna medzivrstva, snazim sa rovno kontaktovat ja sam firmy a teamy a obchadzat tychto ludi, uz len preto, lebo ma velmi potesi, ked to klapne a viem, ze ziadny parazit na tom nezarobi 3x mojej domluvenej mzdy/MD rate. Ale chce to iniciativu no.
Teraz je nejak menej ponuk obecne a dost prituhlo na trhu prace, ale to je len moja skusenost. Mozno je to ale tym, ze je leto a su dovolenky, neviem, ale 2 roky zpatky slo najst job do tyzdna, teraz uz 2 mesiace a stale nic, aj tie naroky mi pridu uz miestami absurdne, no ako hovorim, cisto osobna skusenost. Ja ale trochu hrajem aj psychologicku hru, lebo vidim, ze pozicie kde ma teraz niekde nechceli, ze nemam dost skusenosti a nesedim im 100% do koloniek ich idealneho profilu, su stale otvorene, tak ktovie, mozno este mesiac-dva a zistia, ze su totalne mimo co sa tyka toho, ze najdu niekoho kto ma 100% zhodne profil a skusenosti na 100% presne ake chcu (zaujimave, ze zaucat nikto nechce, ale hotovych ludi hej
) a budem im dobry aj ja.