AI, genetic engineering, navrat schopnosti videni reality prostrednictvim tretiho oka, that is future:
https://www.ted.com/talks/drew_berry_animations_of_unseeable_biologyHlavne si rozmysli, co si prejes a prej si to, ale davej si pozor na to, co si vlastne prejes, doporucuju Stalkera to Tarkovskyho :-))
Ja nechapu moc ty kecy tady o lopatach, kazdej dela, co chce. Je na tobe aby si delal neco jinyho nebo treba taky nic. Stezovat si na to, ze se clovek cejti jak lopata je pateticky, kazdej si za to muze sam (s malym prispenim okoli).
Mas vedomost, ktera ti muze pomoct ze situace, ve ktery se ti nelibi, ale ty ji nepouzijes a radsi pouzijes nabizeny moznosti z venci, ktery ti v ty situaci drzej, tak to je pateticky. To je jedno jestli se budes nazyvat lopatou nebo supermanem, porad to bude pateticky :-)))) proste realita je jina, nez co te o ni uci okoli a musis si oci otevrit sam.
Ale urcite doporucuju se zamerit na AI, jeden z duvodu, proc ji delam je, ze jsem narazil na urcite hranice automatizace vyvoje aplikaci a chtel bych, aby mi je AI pomocnik (lopata) pomahal(a) vytvaret. Mozna v tom bude lepsi i nez ja, asi urcite. Je to zajimava oblast, ackoli z myho pohledu AI nema s clovekem nic spolecnyho a je mi jasny, ze cokoli z tohodle jednou naroste, nebude mit nic spolecnyho s lidskym typem vedomi, ne ze bych se toho bal, jen to vidim ;-)
Tak good luck, je to o pocitech vsude ve vsem, tak se necit lopatou a neakceptuj vsechno, co se ti nabizi a nenech se zastrasovat ani nejnadutejsima argumentama, ze neco nema cenu, kdyz ji vidis, tak ma. Me se to vzdycky vyplatilo, trochu tezsi to pro me bylo, kdyz jsem to slysel od nekoho, koho jsem respektoval (tech lidi opravdu neni mnoho), ale ja byl vzdycky rebel, takze jsem se dostal i pres tenhle sebeklam :-) nekdy mi to prijde, jako bych se dostaval pres vlastni firewal :-)
Opet doporucuju ghost in the shell (ne hrany film, anime)