Zdravim,
dlhsiu dobu mi padavaju Chrome aj Firefox naraz (vzdy po zapnuti, po restarte to uz nerobi), az dnes mi v ramci Spravcu balickov vybehlo upozornenie, ze mam naruseny libperl (myslim) balicek, tak som to dal znovu instalovat, samozrejme pomenili sa niektore veci v systeme, vratane rozlozenia klavesnice.
Este kym som bol v ramci rovnakej session, vsimol som si, ze mi panel ponuka zrazu len afganske a anglicke rozlozenie (tie sa dali zvolit) ale v nastaveniach, kde sa pridavaju/odoberaju rozlozenia klavesnice som mal vsetko po starom (t.j. SK, EN, DE,...), ziadne rozlozenie som nepridal a neodstranil, len som restartoval system (mysliac si, ze to problem vyriesi).
Teraz, ked sa chcem nalogovat do systemu, dava mi na vyber niekolko anglickych klavesnic a vraj aj slovensku, lenze slovenska nechce akceptovat spravne heslo. Preto sa chcem spytat, ci a ako sa tato situacia da riesit (bez toho ze by som musel presypavat cely obsah disku a robit novu instalaciu). Pouzivam Ubunte MATE 16.04 32-bit.
Vopred dakujem