Intercom pro Raspberry Pi

Kovi

Intercom pro Raspberry Pi
« kdy: 28. 05. 2013, 12:24:18 »
Zdravicko,

rad by som Vas poziadal o radu. Na raspberry pi mam pripojene reproduktory a mikrofon. Hladam aplikaciu, ktora by mi umoznovala nasledovne. Na pocitaci/notebooku si otvorim stranku beziacu na raspberry (raspi  je pripojene do internetu) a na danej stranke pobezi napr. nejaky java apllet, ktory vyuzije mikrofon a repraky a ked nieco poviem do mikrofonu, tak to na druhej strane na raspi bude pocut cez reproduktory. Spojenie bude iniciovane vzdy len zo strany klienta(web aplikacie).

Client(java applet) / server (linux raspbian a nejaky soft).
Hladam najlepsie hotove riesenie. velmi pekny priklad su napr. IP kamery s MIC a OUT vystupom, kde cez webmanagement nieco take umoznuju.

Vopred dakujem za napady / idei ako to realizovat.
Ciao
lukas
« Poslední změna: 28. 05. 2013, 21:50:18 od Petr Krčmář »

Re:Intercom web application / client - server
« Odpověď #1 kdy: 28. 05. 2013, 14:09:12 »
No webove to neni ale popisu by dobre odpovidal TeamSpeak  :)
Nobody is perfect, but i'll try my best!

Kovi

Re:Intercom pro Raspberry Pi
« Odpověď #2 kdy: 28. 05. 2013, 22:51:31 »
A nevie niekto o java applete?

Px

« Odpověď #3 kdy: 29. 05. 2013, 00:54:23 »
Google -> java voice chat -> a kod poladit pro vlastni potrebu  8)

Jenda

Re:Intercom web application / client - server
« Odpověď #4 kdy: 29. 05. 2013, 05:30:46 »
A opravdu to má verzi pro ARM na RPi? A nemůže ho třeba omezovat licence?

Tazatel: Pohledej nějaký VoIP, případně streamovací server Red5 by měl mít Java/Flash klienta, ale nezkoušel jsem. A nebo Asterisk s WebRTC, bude to chodit AFAIK v nejnovějším Chrome a Firefoxu.

« Odpověď #5 kdy: 29. 05. 2013, 05:43:02 »

Pokud je TS pouzivan k nekomercnim ucelum je free. Co se tyce ARM supportem jeste neni to me netrklo, omlouvam se :)
Nobody is perfect, but i'll try my best!

« Odpověď #6 kdy: 29. 05. 2013, 15:47:29 »
Pokud je TS pouzivan k nekomercnim ucelum je free. Co se tyce ARM supportem jeste neni to me netrklo, omlouvam se :)
Ja bych sahnul po Mumble :)

Radek

« Odpověď #7 kdy: 03. 06. 2013, 06:40:37 »
Zdravím všechny,
k tomu TýmŠpíku jako letitý TS uživatel verze pro Widle chci naznačit že kdyby to šlo, asi by to bylo dobré (Má aktivaci hlasem / mlasknutím před mluvením, klient může být na server připojen jak dlouho chce, je jednoduchý a nikdy mi aplikace nespadla ani pod OS Kill Billa Gatese)...a kvalita zvuku se tam dá nastavit pomocí spousty zajímavých kodeků (žřejmě interně zabudované nebo co-hlouběji jsem to nestudoval)zde nastává tak trochu můj osobní dotaz - taky je to částečně kvůli architektuře procesoru (ARM) - když se budu pokoušet vytvořit pro můj nový Raspberry SD kartu s OS osekaném z původního .iso instalace, jaký obraz použít? xxxAMD64xxx.iso nebo xxxintelx86xxx.iso nebo musím vzít zdroják nějaký a překompilovat ho nějakým goauldským algoritmem? A doplňující otázka za dva bludišťáky: Můžu soubory nahrnout binárním přenosem na namountěnou SD kartu z ftp serveru ( kam jsem si je nachystal předem ) pomocí aplikace gftp, která se tváří jako by uměla binární přenost? (dd neposlouchá, nebere mi to přihlášení do roota kromě sudo -i (samotné sudo mi heslo nebere, což je dost divné)...děkuju za radu a kdybych to nerozchodil, hledejte inzerát "prodám Raspberry Pi bez OS, surově rozšlapaný, na ND, levně".

mif

« Odpověď #8 kdy: 03. 06. 2013, 08:45:08 »
podla http://www.teamspeak.com/?page=downloads jedinou moznostou pre TS je android.