Zdravím všechny,
k tomu TýmŠpíku jako letitý TS uživatel verze pro Widle chci naznačit že kdyby to šlo, asi by to bylo dobré (Má aktivaci hlasem / mlasknutím před mluvením, klient může být na server připojen jak dlouho chce, je jednoduchý a nikdy mi aplikace nespadla ani pod OS Kill Billa Gatese)...a kvalita zvuku se tam dá nastavit pomocí spousty zajímavých kodeků (žřejmě interně zabudované nebo co-hlouběji jsem to nestudoval)zde nastává tak trochu můj osobní dotaz - taky je to částečně kvůli architektuře procesoru (ARM) - když se budu pokoušet vytvořit pro můj nový Raspberry SD kartu s OS osekaném z původního .iso instalace, jaký obraz použít? xxxAMD64xxx.iso nebo xxxintelx86xxx.iso nebo musím vzít zdroják nějaký a překompilovat ho nějakým goauldským algoritmem? A doplňující otázka za dva bludišťáky: Můžu soubory nahrnout binárním přenosem na namountěnou SD kartu z ftp serveru ( kam jsem si je nachystal předem ) pomocí aplikace gftp, která se tváří jako by uměla binární přenost? (dd neposlouchá, nebere mi to přihlášení do roota kromě sudo -i (samotné sudo mi heslo nebere, což je dost divné)...děkuju za radu a kdybych to nerozchodil, hledejte inzerát "prodám Raspberry Pi bez OS, surově rozšlapaný, na ND, levně".