Router najednou přestal fungovat

JurijP

Router najednou přestal fungovat
« kdy: 01. 11. 2014, 11:39:15 »
Mam router Belkin N+. Vcera islo vsetko v pohode. Dnes sa skusam pripojit a nic. Blikaju mi tam kontrolky modem a internet na oranzovo. Skusal som ho resetovat do factory settings a zadat znova udaje. Router je napojeny na opticky modem. U providera mi povedali, ze vsetko je OK, ze mozno router je zly.
Myslite si, ze mohol odist router, tzn. ze neposiela prihlasovacie udaje? Len tak z nicoho nic?
« Poslední změna: 03. 11. 2014, 11:50:00 od Petr Krčmář »

Re:Nefungujuci router?
« Odpověď #1 kdy: 01. 11. 2014, 11:44:14 »
Mam router Belkin N+. Vcera islo vsetko v pohode. Dnes sa skusam pripojit a nic. Blikaju mi tam kontrolky modem a internet na oranzovo. Skusal som ho resetovat do factory settings a zadat znova udaje. Router je napojeny na opticky modem. U providera mi povedali, ze vsetko je OK, ze mozno router je zly.
Myslite si, ze mohol odist router, tzn. ze neposiela prihlasovacie udaje? Len tak z nicoho nic?

Technicky může jakékoliv zařízení odejít.
Napájení je v pořádku ? Dává dostatečný počet V a A ?

Vyzkoušej jiný.
--- léta jsem znal pouze Windows - pak jsem potkal Macbook - a chtěl jsem to taky -------
-- a tak mám Ubuntu ---------- Philips Freevents X52CZ Intel Core Duo CPU T2700 @ 2.33GHz x2, 2GB RAM,  500GB SSHD Seagate 8GB NAND,- Ubuntu 14.04LTS ---

JurijP

« Odpověď #2 kdy: 01. 11. 2014, 11:48:59 »
Jj napajanie je v poriadku. Ine kontrolky indikuju napr. ze som pripojeny nan kablom alebo ked sa pripojim na Wifi. Iba tie dve kontrolky blikaju, co indikuje, ze nie je pripojenie na internet.

JurijP

« Odpověď #3 kdy: 01. 11. 2014, 13:02:47 »
Ked napojim priamo modem do notasu a nastavim pripojenie, tak internet ide. Cez router to nejde. Asi bude router v zadeki :(

« Odpověď #4 kdy: 01. 11. 2014, 17:29:11 »
Ked napojim priamo modem do notasu a nastavim pripojenie, tak internet ide. Cez router to nejde. Asi bude router v zadeki :(

A router je vůči modemu správně nastavený ?
--- léta jsem znal pouze Windows - pak jsem potkal Macbook - a chtěl jsem to taky -------
-- a tak mám Ubuntu ---------- Philips Freevents X52CZ Intel Core Duo CPU T2700 @ 2.33GHz x2, 2GB RAM,  500GB SSHD Seagate 8GB NAND,- Ubuntu 14.04LTS ---

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 01. 11. 2014, 19:19:38 »
Jen tak mimochodem, Belkin je tak strasna sracka, ze bych se vubec nedivil.

jajaja

« Odpověď #6 kdy: 02. 11. 2014, 01:59:10 »
V každom prípade by som vyskúšal router s iným zdrojom. Prešli mi cez ruky nefunkčné routre, ktoré blikali jedna radosť a napriek tomu pripojenie nenadviazali. Výmenou zdroja sa všetko vyriešilo. V každom prípade by som to minimálne vyskúšal, tak ako ti radili v jednom z prvých príspevkov. Pozor na dostatočné A!

PCnity

• 706
    • Zobrazit profil
Re:Router najednou přestal fungovat
« Odpověď #7 kdy: 03. 11. 2014, 13:30:39 »
Vsak nam napis nejaky vypis z logov... WAN Status page. Aspon nieco ten AP/Router mat musi.

Dostal IP od providera? Ako je nastaveny? DHCP?