Kopírování formátu v LibreOffice

Kopírování formátu v LibreOffice
« kdy: 19. 08. 2014, 17:03:42 »
Nevíte někdo, jak teď funguje "Copy Format" v LibreOffice? (Writer)

Dřív jsem označil odstavec, ze kterého jsem chtěl použít formát, pak jsem klikl na jakousi ikonku "Copy Format" a pak jsem klikl do odstavce (nebo označil odstavec?), který jsem chtěl naformátovat stejně. Na nový odstavec bylo použito formátování zdrojového odstavce (odsazení, styly, písmo, ...). A bylo to.

Ale teď je tam jakási ikonka "Format Paintbrush" a nejsem schopen dosáhnout svého.

Díky moc.

PS:
http://ask.libreoffice.org/en/question/3009/feature-request-add-copy-format/
https://help.libreoffice.org/Common/Copying_Attributes_With_the_Format_Paintbrush/cs
mi nepomohlo.

PPS: Xubuntu 14.04 LTS / LibreOffice Version: 4.2.5.2
« Poslední změna: 19. 08. 2014, 17:36:53 od Petr Krčmář »

Lol Phirae

Re:LibreOffice - jak teď sakra funguje to "Kopírování Formátu"?
« Odpověď #1 kdy: 19. 08. 2014, 17:18:35 »
Pokrok nezastavíš...  ::)

Re:LibreOffice - jak teď sakra funguje to "Kopírování Formátu"?
« Odpověď #2 kdy: 19. 08. 2014, 19:19:23 »
Pokrok nezastavíš...  ::)

Ajo.
 >:(

strepon

Re:Kopírování formátu v LibreOffice
« Odpověď #3 kdy: 24. 08. 2014, 17:28:51 »
Při kliknutí do odstavce (nebo jeho označení) je potřeba podržet Ctrl+Shift (píše se to v nápovědě, viz druhý odkaz).

« Odpověď #4 kdy: 24. 08. 2014, 18:10:03 »
Při kliknutí do odstavce (nebo jeho označení) je potřeba podržet Ctrl+Shift (píše se to v nápovědě, viz druhý odkaz).

Tak jsem se teď s tím pár minut rval a došel jsem k tomuto závěru:
TAK TO NEFUNGUJE

- kliknu někam do zdrojového odstavce, pak na tu ikonku pro "kopírování formátu"

- při pouhém kliknutí do cílového odstavce změní se formát (font, barva, ...) slova (bylo-li kliknuto na slovo) na formát ve zdrojovm odstavci
- při kliknutí do nějaké mezery v cílovém odstavci se nestane nic
- při pouhém označení cílového odstavce se změní jen formát písma podle zdrojového odstavce
- při označení cílového odstavce s drženým shiftem dtto
- při označení cílového odstavce s drženým ctrl se změní formát cílového odstavce i cílového písma
- při označení cílového odstavce s drženým ctrl a shiftem se změní formát cílového odstavce i cílového písma

Prostě paráda.
Inu, pokrok.

strepon

« Odpověď #5 kdy: 24. 08. 2014, 18:49:27 »
Možná bude nedorozumění v tom, že písmo může být definováno jak ve formátu odstavce, tak ve formátu znaku. Může se proto stát, že se písmo změní i tehdy, když se zkopíruje pouze formát odstavce.

Nové chování mi připadá bez ironie přínosné, dává uživateli možnost větší kontroly nad kopírováním formátu (ale je pravda, že výchozí chování mělo zůstat beze změny).

Lol Phirae

« Odpověď #6 kdy: 24. 08. 2014, 22:11:59 »
Nové chování mi připadá bez ironie přínosné

Ano. Pro příští vylepšení doporučuji navrhnout nejméně dvanáctihmat.

« Odpověď #7 kdy: 25. 08. 2014, 12:12:22 »
Nové chování mi připadá bez ironie přínosné

Ano. Pro příští vylepšení doporučuji navrhnout nejméně dvanáctihmat.

;D

(a na uživatele ať kálí pes)

VK

« Odpověď #8 kdy: 01. 09. 2014, 14:25:09 »
Spíš bych se ptal, jak jde vrátit chování toho kopírování formátu do původního stavu. To šlo ale před tím pošklebováním, teď už strepon asi neporadí. Koneckonců psal, že i když se mu současné fungování líbí, tak výchozí mělo zůstat beze změny.