Mount USB přes webové rozhraní

Oto

Mount USB přes webové rozhraní
« kdy: 07. 08. 2014, 18:32:01 »
Ahoj, prolezl jsem zdejší forum i pomáhal strejda google, ale zatím jsem nenašel nic opravdu funkčního.

Používám Debian bez GUI, pouze ssh přístup.

Vložím USB flash disk.
Přes webovou aplikaci spustím program, script, příkaz nebo cokoliv jiného, který namountuje vloženou flesku.
Bohužel nikdy není známo, jaký je to souborový systém (ntfs, ext2 atd.)
Ideálně by to melo vytvořit adresář s názvem flesky ale není to podmínkou, může to mountit vždy do např. dvou předem vytvořených adresářů.
Práva pro zápis na flesku musím být neomezená.

Určitě to nebude pro místní linuxáky složité, ale bohužel s tímto nemám funkční zkušenost.

Poradíte někdo? Předem děkuju.
« Poslední změna: 07. 08. 2014, 19:11:30 od Petr Krčmář »

student

Re:USB mount script
« Odpověď #1 kdy: 07. 08. 2014, 18:42:47 »
Kde je problem? Nefunguje napr:
Kód: [Vybrat]
mount -o umask=0000 /dev/sdb1 /mnt/fleska

Alebo to chces mountovat automaticky? (To je treba pridat skript do udevu)

Oto

Re:USB mount script
« Odpověď #2 kdy: 07. 08. 2014, 18:56:48 »
Díky, jednoduchý a dle pár zkoušek zatím funguje.
Jak moc složité by bylo, aby si to samo zjistilo jaké zařízení to v /dev/sdxy je?
Zkoušel sem to přes grep, ale nedaří se.
Díky

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:Mount USB přes webové rozhraní
« Odpověď #3 kdy: 07. 08. 2014, 23:37:15 »
Uz jste se zkousel divat na pmount/pumount?

Oto

« Odpověď #4 kdy: 08. 08. 2014, 00:26:08 »
Dékuju, funguje moc pěkně, dodnes jsem neznal. Bohužel stále neřeší problém, že musím definovat jaké zařízení /dev/sdxy chci přimountit. Je nějaký způsob, aby program sám nalezl nepřipojený diskv, vybral jej a přimountil?

Děkuju

« Odpověď #5 kdy: 08. 08. 2014, 09:13:54 »
apt-get install usbmount

Oto

« Odpověď #6 kdy: 08. 08. 2014, 10:15:11 »
apt-get install usbmount
Toto jsem používal předtím, než jsem narazil na pár věcí, které fungují nekorektně. Občas se také stávalo, že mě nešel systém nabootovat protože se zasekl na chybějícím USB disku. Občas používám USB SSD disk na boot sektor.

Díky

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 08. 08. 2014, 10:31:39 »
Dékuju, funguje moc pěkně, dodnes jsem neznal. Bohužel stále neřeší problém, že musím definovat jaké zařízení /dev/sdxy chci přimountit. Je nějaký způsob, aby program sám nalezl nepřipojený diskv, vybral jej a přimountil?

Děkuju

S vyse uvedenym usbmountem nemam zkusenosti, ale pokud nedela to, co pozdujete, tak si asi budete muset trochu zaskriptovat. Mel jsem na mysli neco jako pomoci blkid zjistit zarizeni a jeho label, porovnat s vystupem z mount a nejak chytre namontovat pomoci pmount to, co jeste neni. Tedy podle labelu, pokud existuje a neni jiz pouzit (pro pripad stejneho labelu na dvou discich).

Oto

« Odpověď #8 kdy: 08. 08. 2014, 16:35:27 »
S vyse uvedenym usbmountem nemam zkusenosti, ale pokud nedela to, co pozdujete, tak si asi budete muset trochu zaskriptovat. Mel jsem na mysli neco jako pomoci blkid zjistit zarizeni a jeho label, porovnat s vystupem z mount a nejak chytre namontovat pomoci pmount to, co jeste neni. Tedy podle labelu, pokud existuje a neni jiz pouzit (pro pripad stejneho labelu na dvou discich).
Zaskriptovat je právě ten problém. Zkoušel jsem dle tohoto http://www.hellonull.com/?p=171 a upravit, ale ani originál nefunguje.
S programováním mám zkušenosti naposledy na PMD a krátce ještě na PCčkách typu 286, od té doby jsem na to nesáhl.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 08. 08. 2014, 17:14:18 »
Aha, takze bych to videl na man bash a studovat. To reseni na http://www.hellonull.com/?p=171 vypada docela zajimave, vyhodou je, ze se to vola z udevu, ktery vi o tom, ze neco bylo pripojeno. Zkuste si do toho jejich skriptu pripsat echo $1 " ... " $2 >/tmp/mount.log, at vidite, jestli se to vubec spusti a co tomu jde za parametry.