Dotaz na heslo při problému s Wi-Fi

Eskymák_

Dotaz na heslo při problému s Wi-Fi
« kdy: 07. 05. 2014, 12:38:38 »
Zdarec,

Trošku mě teď trápí debian (7?), čistá instalace s gnome. Pokaždý když se pokouší připojit na wifi a připojení se nezdaří třeba kvůli mizernému signálu, zobrazí se mě dotaz na heslo k wifi. Heslo je v poli již zadané a správné, takže stačí dát jen připojit.

Vzhledem k tomu, že se systém pokouší připojit stále dokola dokud se nepřipojí, zobrazují i tyto dotazy stále dokola a já musím stále dokola klikat na připojit.

Dají se tyhle dotazy nějak vypnout? Je to otravný, s počítačem se nedá pracovat, protože to stále vyskakuje. Vypnutí wifi nebo automatického připojování není pochopitelně řešení, wifi se třeba na 10. pokus připojí, ale pro mne to znamená 10x přerušit práci a 10x  to odkliknout.

Díky za rady.
« Poslední změna: 09. 05. 2014, 13:15:08 od Petr Krčmář »

Pavel 'TIGER' Růžička

A chce to heslo určitě WiFi? Nechce to po tobě Gnome Keyring?

??!

Me to na Mintu dela to same, opravdu to chce heslo od wifi a ne od keyringu. Co s tim?

Lol Phirae

Přestaň používat NetworkManager.  ;D

David1234

Přestaň používat NetworkManager.  ;D

To je tedy dokonalé řešení. Mohl bys třeba doporučit alternativy. Já jsem NetworkManager odinstalovat a používal jsem WICD (http://wicd.sourceforge.net/). Nyní používám Ubuntu 14.04 a v něm funguje NetworkManager naprosto skvěle, výše popisovaným problémem netrpím.

Pavel 'TIGER' Růžička

Pokud chce heslo opakovaně network manager, tak připojení přidejte natvrdo v connection-editoru a to včetně hesla a měl by být klid.

Pavel 'TIGER' Růžička

oprava: nm-connection-editor

Eskymák_

Re:Dotaz na heslo při problému s Wi-Fi
« Odpověď #7 kdy: 22. 07. 2014, 21:08:02 »
Co si mám představit pod pojmem natvrdo? Připojení je zde přidáno a nastaveno jako připojovat automaticky v aktuální konfiguraci.

Bohužel, ve chvíli kdy se připojení nezdaří třeba z důvodu špatného signálu, vyskočí dotaz na heslo a na tomto dotazu to zůstane a další pokus o připojení neuskuteční dokud to neodkliknu.