Raspbian se statickou IP adresou

Le_Ze

Re:Raspbian se statickou IP adresou
« Odpověď #15 kdy: 08. 07. 2014, 12:11:29 »
Asi da, ale musi se to nekde povolit. Na nekterych instalacich mi to slo, na nekterych ne. Nestudoval jsem v cem je rozdil, protoze to je celkem na dve veci, kdyz stjne sedim u jineho monitoru nez na kterem to nabehne.
No není na  dve veci.
Aby fungovalo VNC musí byt RasPi najete do grafickeho rozhraní.
Neni zbyteče ho mit furt v tom grafikem rozhraní.
Určitě to žere pamět i zatěžuje procak.
Neni rozumnější si to gr.rozhrani spustit jen když potřebují a pak x11vnc -forever?

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 08. 07. 2014, 12:58:16 »
No není na  dve veci.
Aby fungovalo VNC musí byt RasPi najete do grafickeho rozhraní.
Neni zbyteče ho mit furt v tom grafikem rozhraní.
Určitě to žere pamět i zatěžuje procak.
Neni rozumnější si to gr.rozhrani spustit jen když potřebují a pak x11vnc -forever?

Hm, v dobach (x)initu by to asi slo vsechno spustit skriptem pri pokusu o spojeni na VNC port. Cert vi, jak se to dela s upstartem. Jak jsem koukal, tak treba sshd s tim ma nejake problemy a pry je potreba mit opatchovany daemon.

t€rist

« Odpověď #17 kdy: 08. 07. 2014, 14:40:47 »
Měl bych par dotazu.
Jsem lama, tak nevím zda to je spravně.

1) Když mi RasPi najede do terminalu, da se spustit vzdáleně přes putty grafické rozhraní (startx).
    Mi to nejde.
Na windowse by musel bežať X server napr. Xming, prípadne môžeš použiť AIO riešenie MobaXterm.
2) Používám i remote deskop.
http://raspberrypi.cz/vzdaleni-pripojeni-s-gui-mezi-raspberry-pi-a-win7-rdp/
...
Když se s práce připojím přes ten remote control, začnu něco dělat, nedodělám to a nechám na doma.
Doma spustím monitor přes HDMI a na ploše nic není.
I když jsem si v prací nechal na ploše spuštěné programy.
Je to normální chovaní linuxu?
U VNC to tam mam.
Musíš si uvedomiť, že GNU/Linux nie je Windows. Tu sa výraz viacužívateľský OS berie doslova. Keď sa prihlásiš v práci, xdrp spustí nový terminál na ktorom ťa znova prihlási a vytvorí nový displej. Ak chceš vidieť plochu čo ti beží cez HDMI je potrebné sa k nej pripojiť, je to display :0 port 5900. Skús toto
Nefunguje mi schránka ctrl+c a ctrl+v, když se připojím s Windows k RasPi.
Má fungovat nebo je problém že používám 2 odlišné systémy?
Skontroluj si, či máš povolené zdieľanie schránky. (je to karta Místní(Lokální) prostředky v Možnostiach pripojenia vo Windows)