Rozbitá akcelerace ve Win 8

N0081K

Rozbitá akcelerace ve Win 8
« kdy: 22. 05. 2014, 14:36:50 »
Dobrý den,
omlouvám se, že obtěžuji, ale hledal jsem všude kde mne napadlo, ale nic jsem nenašel. Mám NTB Samsung 305V. Je v něm APU AMD A6-3410MX a dedikovaná grafická karta  AMD HD 7400M. Systém Windows 8.1 Pro. Bratr potřeboval udělat nějakou práci ve SketchUpu a tak jsem ho nainstaloval. Ale pracovní plocha se zobrazuje špatně.
Screen:

Tak jsem zkoušel reinstall directX a nepomohl, stáhl jsem nové ovladače grafické karty a také to nepomohlo. Jediné, co pomohlo, tak bylo zakázání jedné z grafických karet ve správci zařízení (je jedno které, když je jedna zakázána, tak vše funguje OK).
Správce zařízení:

Tohle by mi zatím nevadilo, ale nyní se vyskytnul další problém, když jsou obě GK povoleny a zapnu nějakou hru ve fullscreenu (Rred orchestra 2, Counter strike Global offensive,...), tak zčerná obrazovka a PC nereaguje (čekal jsem i 5 minut) a musím vypnout PC podržením tlačítka. Pokud je spuštěná ve windowed módu, tak se normálně spustí a funguje.
Setkal se někdo z vás s podobným problémem, případně napadá někoho řešení bez trvalé deaktivace GK?

Děkuji Trnavský
« Poslední změna: 23. 05. 2014, 09:10:53 od Petr Krčmář »

Re:Problém s GK v NTB
« Odpověď #1 kdy: 22. 05. 2014, 15:52:38 »
tipuju to na njakou chybu zpusobenou s CrossFireX, tzn, ze renderovani je rozlozeno na obe GK

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #2 kdy: 22. 05. 2014, 17:56:08 »
tipuju to na njakou chybu zpusobenou s CrossFireX, tzn, ze renderovani je rozlozeno na obe GK

Vidím to podobně ... máš nainstalován i patřičný sw na přepínání grafik? Respektive, jak se přepínají grafiky mezi sebou ve windows. Předpokládám, že automaticky, podle zátěže, ale to asi nebude ovládat ovladač grafiky, když máš ten nejnovější. Jde o to, že výrobci kolikrát do ovladačů nezařadí software, bez kterého se ovladače neobejdou a zařadí ho mezi software, který neinstalujeme, jelikož předpokládáme, že je to bastl. Každopádně, až to vyřešíš, tak napiš jak.

« Odpověď #3 kdy: 22. 05. 2014, 19:17:07 »
TIGER: tady to bude spis, tak, ze bud jede jenom IGPU nebo obraz renderuji spolecne (a pak jsou tu vsechny mouchy multiGPU, jako microstuttering, atd...)

N0081K

« Odpověď #4 kdy: 22. 05. 2014, 20:59:13 »
tak problém vyřešilo nainstalování starších driverů ze stránek AMD (je to verze, kterou jsem používal před updatem z W8 na W8.1) a problémy s hrami s tím nesouvisely, ty vyřešila odinstalace antiviru (Comodo)

« Odpověď #5 kdy: 23. 05. 2014, 10:16:59 »
... a problémy s hrami s tím nesouvisely, ty vyřešila odinstalace antiviru (Comodo)

Správně!!!